Disney+ dolazi u Hrvatsku za tjedan dana, lokalizacija i titlovi? Valjda. Ne znamo. – serijala.com
Trenutno čitaš
Disney+ dolazi u Hrvatsku za tjedan dana, lokalizacija i titlovi? Valjda. Ne znamo.

Disney+ dolazi u Hrvatsku za tjedan dana, lokalizacija i titlovi? Valjda. Ne znamo.

Kao što su već prenijeli neki domaći mediji Disney+ napokon stiže u Hrvatsku za točno tjedan dana, 14. lipnja. Streaming servis ovoga ljeta će se pojaviti u 42 nove zemlje među kojima i svi naši susjedi; usluga će biti dostupna u Srbiji, Bosni i Hercegovini, Sloveniji, Crnoj Gori i Mađarskoj.

Disneyjeva platforma uključuje naslove iz bogate povijesti kompanije, a ovdje se nalaze i sve Marvelove uspješnice. Osim superheroja na Disney+ moći ćete streamati i Star Wars, Pixarove naslove, filmove i serije od National Geographica, FX-ov sadržaj, Huluove serije i drugo. Platforma će biti podijeljena na šest kategorija; Marvel, Disney, Pixar, Star Wars, National Geographic i Star.

Moći ćete konačno legalno pratriti nove epizode Mandaloriana i Obi-Wana, ali i Lokija, Ms. Marvel, Moon Knighta i Only Murders in the Building. Bit će tu više od 900 filmova i preko 600 serija, rekao je Kakhaber Abashidze, potpredsjednik Disneyja i generalni direktor za medije za središnju i istočnu Europu. Ono što Abashidze nije rekao je hoće li sav taj sadržaj uključivati i hrvatske titlove. Lokalizacija platforme također je jedna od nepoznanica i samom činjenicom da nije spomenuto — ne očekujemo previše za prvu ruku. Veliki Disneyjevi plakati koje možete pronaći po cijelom gradu (op. a. Zagrebu, ne znamo kakva je situacija u ostatku Hrvatske) imaju natpis “Disney+ usluga dostupna je na engleskom jeziku” što god to u ovom trenutku značilo. Informacije iz druge ruke pak potvrđuju da se užurbano radi na izradi titlova za sadržaj, ali hoće li i kada točno isti biti dostupni ostaje za vidjeti. Sinkroniziranom sadržaju se nemojte nadati.

Cijena mjesečne pretplate iznosit će 7,99€, a godišnja 79,90€. Sadržaj će se moći preuzeti neograničeno na deset uređaja na maksimalno sedam profila, a istodobno će se moći gledati na njih četiri. Dio sadržaja moći će se streamati u 4K kvaliteti, a osim svih novotarija iz Disneyjeve i Marvelove pećnice moći će se streamati i starije serije poput Losta i “Uvoda u anatomiju”.

2 komentara

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861