8. Fantastic Zagreb otvara svoja vrata sutra – serijala.com
Trenutno čitaš
8. Fantastic Zagreb otvara svoja vrata sutra

8. Fantastic Zagreb otvara svoja vrata sutra

Iako je najavni vikend već prošao, jedan od najzanimljivijih filmskih festivala na ovim prostorima sutra i službeno otvara svoja vrata posjetiteljima. Warm-up weekend je donio dva klasika, Planet majmuna i Bilo jednom na divljem zapadu i dva novija žanrovska ostvarenja, Mary i vještičin svijet i Veroniku.

Mia Pećina, direktorica festivala, zahvalila se svim partnerima i ponajviše gradu Zagrebu na dugogodišnjoj podršci te izjavila:

Sretni smo što je još jedna radna godina iza nas i što smo uspjeli postaviti još jedno sjajno izdanje. Nadamo se da će publika uživati zajedno s nama i da ćemo provesti 15 fantastičnih dana zajedno! Pored filmskog programa ove godine smo pripremili i atraktivnu multimedijalnu izložbu Luminar talentiranog umjetnika, filmskog redatelja i majstora specijalnih efekatat Paola Gentilinija iz Rovinja na fantastičnoj lokaciji u Tunelu Grič. Izložba traje do 12. srpnja.

Stjepan Hundić, direktor festivala i selektor programa, najavio je naslove 8. Fantastic Zagreb Film Festivala:

U četvrtak 28. 06. na otvaranju prikazujemo Vrtoglavicu (Vertigo) slavnog Alfreda Hitchocka s nezaboravnim Kim Novak i Jamesom Stewartom, remek-djelo suspensa, drame i romanse koje obilježava svoju 60-godišnjicu dok će festival zatvoriti grandiozna 2001: Odiseja u svemiru (2001: A Space Odyssey), kapitalno djelo sedme umjetnosi velikana Stanleya Kubricka koje ove godine slavi svoj 50. rođendan. Za oba filma osigurali smo digitalno restaurirane kopije što jamči spektakularne projekcije na velikom platnu Ljetne pozornice Tuškanac u besprijekornoj 4K rezoluciji!

8. Fantastic Zagreb održava se od 28. lipnja do 8. srpnja. Znanstvena fantastika, trileri, fantasy, kultni žanrovski klasici filmovi strave.. i dodatna iznenađenja očekuju filmofile na predivnoj Ljetnoj pozornici Tuškanac.

Dječji vikend održava se 30.6. i 1.7. u dvorani Müller u Kinu Europa, a projekcije su besplatne za sve naše male filmoljupce i njihove mame i tate, uz poneko iznenađenje naših partnera, japanske i danske ambasade.

Tijekom petnaest festivalskih dana prikazat će se niz premijernih filmova u različitim programskim sekcijama: Orient Express, Panorama, Ponoćno ludilo, Sretan rođendan! i Dječji vikend.

Ulaznice su u prodaji na blagajni kina Europa (Varšavska 3). Također, vašu ulaznicu možete kupiti i prije početka projekcije na blagajni Ljetne pozornice Tuškanac.

Cijene ulaznica:
Pojedinačna projekcija: 29 kuna
Festivalska akreditacija: 200 kuna
Studentska festivalska akreditacija: 150 kuna

Nemojte propustiti jedan od najzanimljivijih zagrebačkih ljetnih događaja i mahnite nam u prolazu ako nas primijetite u majicama. Vidimo se na projekcijama.

Komentari (0)

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861