Creative Arts Emmy: Moj život s Liberaceom osvojio osam nagrada – serijala.com
Trenutno čitaš
Creative Arts Emmy: Moj život s Liberaceom osvojio osam nagrada

Creative Arts Emmy: Moj život s Liberaceom osvojio osam nagrada

Creative Arts Emmy nagrade — televizijske nagrade za tehničke kategorije i gostujuće uloge — dodijeljene su u noći s nedjelje na ponedjeljak u Los Angelesu, tjedan dana prije “pravih” Emmyja. Od ukupno 77 kategorija, među televizijskim kućama najveći je pobjednik HBO, osvojivši 20 Emmya.

Slijedi ga CBS sa 15 nagrada, a valja istaknuti i tri nagrade za internetski servis Netflix i njihovu seriju House of Cards. Biografski TV film Moj život s Liberaceom (Behind the Candelabra), u režiji Stevena Soderbergha s Michaelom Douglasom i Mattom Damonom u glavnim ulogama (HBO), osvojio je osam nagrada, najviše od svih nominiranih.

Nagradu za najboljeg gostujućeg glumca u komediji dobio je 84-godišnji Bob Newhart za gostovanje u Teoriji velikog praska. Newhartu je to prva Emmy nagrada nakon sedam nominacija, a nakon objave nagrađen je velikim aplauzom publike u Nokia Theatre u Los Angelesu. Prvi put je nominiran još 1962. godine za The Bob Newhart Show.

Pročitaj još

Nagrade za gostujuće uloge još su dobili i Melissa Leo (Louie), Carrie Preston (The Good Wife) i Dan Bucatinsky (Scandal). Popis nagrada u cijelosti možete naći na HitFixu ili službenim stranicama Emmyja.

2 komentara
  • Sinoć sam pogledala “Behind the candelabra” i moje preporuke svima,ostat će mi definitivno u sijećanju. Matt Damon je odlično odradio svoju ulogu a Michael Douglas je vrhunski utjelovio Liberacea.

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861