NBC priprema adaptaciju serije Friday Night Dinner – serijala.com
Trenutno čitaš
NBC priprema adaptaciju serije Friday Night Dinner

NBC priprema adaptaciju serije Friday Night Dinner

Nakon uspješne adaptacije britanskog sitcoma The Office, NBC i američki producent i redatelj Greg Daniels sudjelovat će na stvaranju američke verzije još jednog sitcoma – Friday Night Dinner.

Riječ je o polusatnom sitcomu čije je emitiranje počelo krajem veljače u Velikoj Britaniji, a prati židovsku obitelj Goodman i njihova okupljanja na Šabat. U središtu priče nalaze se luckasta majka Jackie (Tamsin Greig, Emma), otac Martin (Paul Ritter), te dvojica sinova Jonathan i Adam “Pusface”, kako ga naziva mlađi brat. Ako priči dodamo i susjeda Jima (Mark Heap) koji je zaluđen s Jackie, dobivamo recept za stvaranje uspješne serije. Naime, britanski Channel 4 obnovio je zgode ove obitelji te ćemo ih moći pratiti i u drugoj sezoni.

Greg Daniels poznat je po radu na brojnim serijama, među kojima se najviše ističu Parks and Recreation i The Office, koje su ove godine obje nominirane za nagradu Emmy u kategoriji najbolje komedije. Time je postao prvim producentom kojem je to pošlo za rukom nakon što su 1975. James L. Brooks i Allan Burns bili nominirani za Mary Tyler Moore i Rhoda. Također je nominiran za autora najbolje epizode neke komedije, “Goodbye Michael”, kojom se The Office oprostio sa Steveom Carellom.

3 komentara
  • Da li će ameri prestati sa ovim. Dakle, Skins im nije prošao, The Inbetweeners će uništiti 100%, sad i ovo…

    • Hoce. Istodobno kad ljudi prestanu pizditi na svaki remake. Dakle nikad. Nije mi jasno to, original nitko ne dira, zaboli vas za remakeove.
      Uostalom, Daniels nije bilo koji “Amer.”

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861