Blic recenzija: Threesome – Razuzdan život u troje – serijala.com
Trenutno čitaš
Blic recenzija: Threesome – Razuzdan život u troje

Blic recenzija: Threesome – Razuzdan život u troje

Threesome je sitcom koji sam zapazila zbog dviju činjenica – to je prva komedija koju je “Comedy Central UK & Ireland” naručio otkad se emitira, a za njenu produkciju pobrinula se kuća Big Talk Productions, zaslužna za Friday Night Dinner te Him & Her. Druga stvar odnosi se na autora serije Toma MacRaea poznatog kao autora pojednih epizoda Doctor Whoa, koji je pak ideju za ovaj sitcom dobio od Russella Toveya, vukodlaka iz popularnog Being Human. No da odmah riješimo dilemu, nema ništa nadnaravnog niti fantastičnog u ovoj seriji. Dapače, sasvim suprotno tome.

Alice i Mitch par su koji živi zajedno sa svojim gay prijateljem Ritchiejem. Njih troje vode bezbrižan život ispunjen provodima, tulumarenjem, opijanjem i konzumiranjem svega i svačega. Nakon izlaska povodom Aliceinog tridesetog rođendana odluče se za seks u troje, nakon čega se ispostavi da je Alice trudna. Tko je otac? E tu počinje glavna priča ove serije.

Za prvu večer prikazivanja određena su dva nastavka koji su nas bombardirali podacima, posebice prvi koji je bio prilično solidan start i mnogo uspješniji od njegovog nastavka. Udica je bila bačena, ali ne toliko komedijom koliko čisto razvojem priče. Svi troje su neodoljivo slatki, lako nas uvlače u svoj svijet, nema nekakve pretjerane dramatičnosti koliko bi se moglo predviđati, sve je brzinski upakirano u dvadesetak minuta i dobija se dojam da se drugom nastavku treba dati prilika. I tu nastaje razočaranje. Sve što se izgradilo u prvom nastavku, nestalo je u drugom, a najveći manjak je taj nedostatak humora. Posjet Aliceine majke kojoj trebaju otkriti veselu vijest bio je prilično nategnut i više dosadan nego gledljiv. Prenaglašena mimika lica glumaca također kvari cjelokupan dojam. Na kraju se ispostavilo da je ocjena narušena najviše tim drugim nastavkom. Ipak, ako se krene s manje očekivanja, obično ispadne bolje, pa vjerujem da onda ima nade da preostali nastavci poprave trenutnu sliku. Potrebno je naglasiti da je ovime Comedy Central uistinu napravio veliki korak naprijed jer većinu programa i vremena ispunjavaju upravo uvozni proizvodi, a prednjače Friends i Two And A Half Men. Threesome će unatoč već spomenutim činjenicama možda ostati u sjeni ostatka programa te se morati nekako izboriti da ne ostane nezamijećen. Prvu priliku za to dobit će već sljedećeg ponedjeljka.

5 10 1
5

Žanr: Sitcom

Autor: Tom MacRae

Mreža: Comedy Central UK & Ireland

Glume: Amy Huberman, Emun Elliott, Stephen Wight

Datum premijere: 17. listopada 2011.

2 komentara

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861