Ljeto 2010: raspored i najave – serijala.com
Trenutno čitaš
Ljeto 2010: raspored i najave

Ljeto 2010: raspored i najave

Najavljujemo pet novih i pet povratničkih serija te kompletan raspored za ljeto.

Nove serije

Memphis Beat

Jason Lee se nakon My Name is Earl vraća (bez brkova) u TNT-jevoj policijskoj seriji o neobičnom detektivu iz Memphisa koji voli svoj grad, obožava blues, živi sa mamom, a u fušu radi kao oponašatelj Elvisa Presleya. Među izvršnim producentima je i George Clooney. Ukratko, prema opisima i najavama, radi o nekom koktelu drame i komedije u proceduralnoj formi.

Louie

Take two za Louisa C.K.-a. Prvi pokušaj vlastite serije ovog popularnog komičara završio je na 13 epizoda jedne sezone, i to zato što je HBO smatrao da negativne kritike utječu na njegov imidž. Louie će ići na FX-u, kao recimo poluautobiografska humoristična serija koja će po epizodi uključivati stand up nastupe te po par “priča” iz njegovog života kao 41-godišnjeg razvedenog komičara koji uzdržava svoje dvoje djece, a usput pokušava okrenuti nešto u krevetu. Ricky Gervais gostuje u pilotu.

Haven

Materijal za one koji obavezno moraju pogledati svaku novu SF seriju. Serija bazirana na romanu Stephena Kinga, The Colorado Kid. U glavnoj je ulozi Emily Rose kao agentica koja dolazi u mali, jezivi gradić (deja vu, anyone?) kako bi istražila misteriozno ubojstvo. Stanovnici ovog gradića redom imaju razne nadnaravne sposobnosti koje su donedavno bile inaktivne. Seriju između ostalih potpisuju Shawn Piller, Lloyd Segan i Scott Shepherd kao kreator, trojac koji je do pred par godina radio na solidnih šest sezona još jedne Kingove adaptacije, The Dead Zone.

Rubicon

Rubicon smo u stanju proglasiti potencijalno najboljom novom ljetnom serijom, čisto tako, na neviđeno. Ići će na AMC-u, mreži koja je dosad predstavila samo dvije svoje serije Mad Mene i Breaking Bad – obje najsvjetliji primjeri trenutne televizijske ponude (plus, nedavno, remake mini-serije Prisoner). Radi se o serijaliziranom političkom trileru sa Jamesom Badge Daleom (The Pacific) te Mirandom Richardson u glavnim ulogama. Dale glumi analitičara u trustu mozgova čiji će ga rad dovesti do otkrivanja tragova koji ukazuju na moguću globalnu urotu.

Terriers

Shawn Ryan otišao je sa mjesta showrunnera Lie to Me kako bi za istu mrežu kreirao dvije nove serije. Prethodno najavljena Ride Along kreće najesen na Foxu, dok će Terriersi na sestrinski kabelski FX. Nakon The Shielda, Ryan opet kuha policijske serije, no Terriersi, najavljeni kao dramedija, će ipak biti u puno laganijem tonu. Donal Logue glumi bivšeg nezrelog i neodgovornog policajca koji se udružuje sa svojim jednako smotanim prijateljem (Michael Raymond-James, True Blood) te pokreće nelicenciranu privatnu istražiteljsku agenciju.

Terriers

SerijaDatumMrežaŽanr
The Good Guys19. 5.FoxDrama
PersonsUnknown7. 6.NBCDrama
Pretty Little Liars8. 6.ABC FamilyDrama
The Hard Times of RJ Berger14. 6. MTVKomedija
Hot in Cleveland16. 6.TV LandKomedija
The Scoundrels20. 6.ABCDrama
The Gates20. 6.ABCFantastika
Memphis Beat22. 6.TNTDrama
Rookie Blue24. 6.ABCDrama
Huge28. 6.ABC FamilyDrama
Louie29. 6.FXKomedija
Haven9. 7.SyfyFantastika
Childrens Hospital11. 7.Adult SwimKomedija
Rizzoli & Isles12. 7.TNTDrama
Covert Affairs13. 7.USAAkcija
Rubicon1. 8.AMCDrama
Big Lake3. 8.Comedy CentralKomedija
The Big C16. 8.ShowtimeKomedija
Kids in the Hall: Death Comes to Town20. 8.IFCKomedija
Terriersljeto 2010.FXDrama

Vraćaju se…

Burn Notice

Akcijska serija sa upakiranim humorom, Michaelom, Fionom i Samom ne može biti dosadna. I ovog ljeta novi slučajevi koji će nastojati zabaviti gledatelje, a budući da su već potvrđene sljedeće dvije sezone, brige nema. Miami je i dalje lokacija zbivanja, likovi neumorni, u svakom slučaju, prilično dobro osvježenje za nadolazeće sparne ljetne dane.

True Blood

Najvažnije je što nije Twilight. Nije savršen, ali to ćemo mu progledati kroz prste jer potrebna nam je poštena doza vampira, telepata, shapeshiftera, seksa, nasilja i krvi. Ljetne vrućine? True Blood će nas odvesti do usijanja.

Futurama

U svom relativno kratkom emitiranju kroz četiri godine na Foxu (1999. – 2003.) te vremenu koje je uslijedilo, Futurama je stekla kultni status, između ostalog i zbog svojevrsnog statsa mučenika, serije koja je ukinuta prerano. Kolektivno oduševljenje fanova uslijedilo je pet godina nakon otkazivanja, kada je stigao prvi direct to DVD film. Nažalost, Bender i društvo nisu se baš najbolje snašli u produženom formatu, četiri snimljena filma bili su tek sjena originala. Ipak, ispunili su svrhu, nedugo nakon posljednjeg filma stigla je najava produkcije 26 novih epizoda koje će biti raspodijeljene kroz dvije sezone, a preuzeo ih je comedy Central. Finale sezone ujedno će biti i jubilarna stota epizoda, uživajmo gledajući je uz čašu Slurma!

The IT Crowd

Zaboravite klišejizirani, potrošeni i u zadnje vrijeme sve manje smiješni The Big Bang Theory. Samo je jedna prava humoristična serija koja će zadovoljiti vašu televizijsku potrebu za geekovštinom. Doktor Serijala preporučuje IT Crowd, koji nažalost dolazi u minijaturnim dozama od 6 epizoda godišnje. Posljednju dozu dobili smo krajem 2008. godine, no kreator Graham Linehan uz nadolazeću četvrtu, obećaje i već osiguranu petu sezonu.

Mad Men

Nakon briljatnog finala prošle godine, jedna od najboljih serija na televiziji konačno nam se vraća, i to 25. srpnja. Dvostruka dobitnica Emmya i Golden Globea za najbolju dramu, Mad Men je na kraju prošle sezone skočio u višu brzinu. Don je ušao u nove poslovne avanture, ovaj put kao partner u Sterling Cooper Draper Pryce agenciji, dok mu na privatnom planu ruže baš ne cvjetaju, budući da ga je Betty ostavila.

SerijaDatumMrežaŽanr
Happy Town2. 6.ABCFantastika
The Secret Life of the American Teenager3. 6.ABC FamilyDrama
Royal Pains3. 6.USADrama
Burn Notice3. 6.USAAkcija
True Blood13. 6.HBOFantastika
Leverage20. 6.TNTDrama
Hawthorne22. 6.TNTDrama
Futurama24. 6.Comedy CentralAnimacija
The IT Crowd24. 6.IFCKomedija
Hung27. 6.HBOKomedija
Entourage27. 6.HBOKomedija
Make It or Break It28. 6.ABC FamilyDrama
Rescue Me29. 6.FXDrama
Eureka9. 7.SyfyFantastika
The Bridge10. 7.CBSDrama
The Closer12. 7.TNTDrama
Warehouse 1313. 7.SyfyFantastika
White Collar13. 7.USADrama
Psych21. 7.USADrama
Mad Men25. 7.AMCDrama
Weeds16. 8.ShowtimeKomedija
2 komentara

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861