Recenzija: Mr. Sunshine i Mad Love – serijala.com
Trenutno čitaš
Recenzija: Mr. Sunshine i Mad Love

Recenzija: Mr. Sunshine i Mad Love

Unutar dva tjedna krenule su dvije nove humoristične čiji se početak donekle nestrpljivo iščekivao, koliko se god to može reći za neki network sitcom. Mr. Sunshine na ABC-u te Mad Love na CBS-u. A pošto u pravilu nemam puno toga za reći o nekoj humorističnoj seriji, pogotovo ne nakon samo jedne odgledane epizode, kombiniram ih u jednu combo recenziju. Istovremeno je krenuo i Foxov Traffic Lights, o kojem tek nemam ništa za reći osim da je u rangu ostalih ovosezonskih rom-comova kao što su Better With You ili Perfect Couples. Bezličan i nimalo smiješan. Osim toga, Traffic Lights ne mogu upleti u priču o odličnim glumačkim postavama i rijetko duhovitim momentima, što će biti ton nastavka recenzije.

Na prvu, teško je uopće usporediti ove dvije serije. Jedna je još jedan klasični CBS-ov sitcom sa laughtrackom, što je podžanr za koji u startu imam nizak prag tolerancije, a druga je singlecam komedija, što je podžanr kojeg u startu puno više toleriram. I, priznat ću odmah, Mr. Sunshine mi je bolje sjeo, iako ne mogu reći da sam u bilo kojem trenutku pilota Mad Lovea poželio zadaviti nekog, za razliku od gledanja Shit My Dad Says, Mike and Molly, Rules of Engagement i ostalih CBS-ovih sitcomova. I da u startu razriješimo sictomaške predrasude – How I Met Your Mother je nekad bila vrlo simpatična serija koja se nakon vrlo prosječne zadnje sezone, ove godine poboljšala, a The Big Bang Theory je bio vrlo zabavan sitcom koji me danas samo živcira.

Mr. Sunshine
Mr. Sunshine, ABC

Sad kad smo to apsolvirali… Glumačke su postave, dakle, glavni aduti ovih dviju komedija. Dok je Mr. Sunshine uglavnom showcase Matthewa Perrya, Mad Love ima puno uravnoteženiji – ili bolje rečeno poznatiji – asambl. Vjerojatno će čak i oni koji paušalno prate televiziju (i film) prepoznati Saru Chalke (Scrubs), Jasona Biggsa (Američka pita), Tylera Labinea (Reaper) i Judy Greer (Arrested Development, Archer). Daleko od toga da je Matthew Perry jedino poznato ime u Mr. Sunshineu, no ovo je ipak serija koju je on kreirao i ulogu prilagodio sebi. A uloga je u biti Chandler Bing sa pojačanom dozom apatije. Perry je treći “prijatelj” koji je shvatio da mu televizija, kao medij koji ga je stvorio, najbolje odgovara, kao i uloge slične onima iz Prijatelja. Courtney Cox se prošle sezone vratila sa Cougar Townom, a Matthew LeBlanc prošli mjesec sa Showtimeovom komedijom Episodes. Oboje u vrlo, vrlo sličnim ulogama onim iz Prijatelja. Da se vratim na ostatak postave Mr. Sunshinea – Allison Janney i Andreu Anders prvenstveno, kao druga dva najbolja dijela ove komedije. Janney je najpoznatija po ulozi u Zapadnom krilu, a ovdje glumi ekscentričnu šeficu potpuno nesvjesnu svoje okoline. Anders, nadam se, znate iz kratkotrajnog, ali vrlo simpatičnog Better Off Teda. Iako, ostala dva člana glavnog casta, zasad ili ne pridonose previše humoru (uvijek sretni i pozitivni James Lesure) ili su previše blesavi i pomalo iritantni (sin vlasnice arene, Nate Torrence). No nijedna ova serija, usprkos zanimljivim imenima – nije naročito smiješna – ali prvenstveno zahvaljujući tim imenima, obje imaju mnogo prostora za napredak. Uspjeh je, zapravo, što me sitcomaški i rom-com korijeni Mad Lovea ne iritiraju; likovi su sasvim simpatični, a odnos i kemija između glumaca dobra. No jednosavno nisu naročito smiješni. Pogotovo Sarah Chalke i Jason Biggs, čijem je susretu i sparivanju podređen pilot. Zbog toga čitav humoristični dio pada na prepiranje Tylera Labinea i Judy Greer, što ima svojih momenata, ali nedovoljno. Mr. Sunshine ima komičarski talentiraniju postavu, ali i jednostavno smiješnije situacije i dijaloge, pa mi je samim time puno bolje ‘sjeo’.

Mad Love
Mad Love, CBS

Mad Love nekim elementima podsjeća  na How I Met Your Mother, gdje bi Jason Biggs bio svojevrsni Ted Mosby kao prizemljeni i normalni lik, a Tyler Labine bi trebao biti njegov Barney Stinson, iako znam da je usporedba loša. Čak je i bar sličan McLaren’su (Alan Sepinwall sa HitFixa u šali komentira da je samo zarotiran za 90°). A kad već bacam paralele, sličan dojam kao Mr. Sunshine na mene je ostavio Cougar Town prošle sezone, od kojeg sam odustao nakon nekih 10-ak epizoda. Dosta kritičara tvrdi da se do druge sezone poprilično popravio, iako još uvijek nisam našao vrjeme da to provjerim, makar se uključio usred sezone. Nisam zapravo rekao ništa o radnji i premisi obaju serija. No to je najmanje bitno. Mr. Sunshine smješta Chandl… “Bena Donovana” kao upravitelja sportske arene u San Diegu, čija je vlasnica Alice (Allison Janney), a Crystal Cohen marketinška direktorica i Benova bivša “frendica s povlasticama.”  Mad Love je romantična komedijica u kojoj su glavni zaljubljeni akteri Biggs i Chalke, te njihovi prijatelji Labine i Greer, koji se međusobno ne podnose najbolje. Metkovne točke:

 • Perryeva produkcijska kuća ima zgodan vanity card (animirani logo kuće), Perry na rollercoasteru sa “meh” facom dok ostatak ekipe iza njega vrišti. I uvodna špica (odnosno njenih par sekundi) je u tom stilu, čiji glasovi govore “Mr. Sunshine, jej.”
 • Jorge Garcia (Hurley, Lost) pojavljuje se u pilotu, a navodno gostuje i u nekim narednim epizodama.
 • Bezvezna opservacija: Matthew Perry je izgurao Cougar Town (Courtney Cox) iz rasporeda na dva mjeseca.
 • Lizzy Caplan (Party Down) navodno je trebala imati ulogu umjesto Judy Greer. Uz malo prilagodbe njenog lika, to bi mi bila draža opcija. No, draža mi je varijanta sa Caplan u HBO-ovoj komediji.
 • Gledanost? Vjerujem da je CBS očekivao puno više od Mad Lovea, koji je čak bio slabije gledan od prosjeka Rules of Engagementa prošlog proljeća, a ABC će biti vrlo zadovoljan gledanošću Mr. Sunshinea, koji je, uz pomoć Modern Familya, osjetno nadmašio Cougar Town kojeg mijenja. (mala nadopuna: druga epizoda bila je 30% slabije gledana. To već nije zadovoljavajuće za ABC.)

Mr. Sunshine (65/100)
Žanr:
Singlecam komedija
Premijera:
9. veljače 2011.
Kreatori:
Matthew Perry, Marc Firek, Alex Barnow
Glume: Matthew Perry, Allison Janney, Nate Torrence, Andrea Anders, James Lesure
Mreža:
ABC

Mad Love (60/100)
Žanr:
Sitcom
Premijera:
14. veljače 2011.
Kreator: Matt Tarses
Glume:
Sarah Chalke, Jason Biggs, Judy Greer, Tyler Labine
Mreža:
CBS

8 komentara
 • Očekivao sam puno više od MR. Sunshine, ali vidjet cemo jos za koju epizodu dok serija malo sazrije ;)

 • Mad Love još nisam pogledao ali hoću ali MR sunshine mi uopče nije sijeo.
  Neznam nije mi uopče bio smiješan kao što vidim nije ni večini čima je tako drastično pao.
  A Better with you je postajao svakom epizodom bolji nemože se usporediti s Perfect Couples

 • meni mr. sunshine nije baš sjeo unatoč koliko-toliko zanimljivim likovima, nisam se niti jednom nasmijao. prva epizoda je ok, dok je druga meni baš bezveze. mad love isto nije bogzna što ali mi je ipak bolje sjeo od sunshine. iako je kopija od himym, mad love mi se ističe vrlo dobrim castingom i likovima koji su vrlo simpatični. tako da što se mene tiče sunshine mi je cancel, a mad love ću pogledati još par epizoda čisto zbog likova. a da, a tek traffic light: nit zanimljivi likovi, nit smješno, odustao na pola pilota :)

 • @underworld: uopče nije sijeo ?!? jel se ti to zajebavaš ili misliš ozbiljno?
  nevjerojatno.
  uglavnom, ama baš svi rom-comovi u posljednje dvije godine su zapravo jedan te isti sitcom. s ponešto različitim castom. ne previše. čista konfekcija.

 • Meni je čak Mad Love za nijansu bolju. Valjda mi je taj žanr guilty pleasure, ali i kad serija nije toliko smiješna, dobar cast mi ju čini gledljivom, kao u ovom slučaju.
  Mr. Sunshine mi je samo iritantan. Umro skoro od dosade gledajući drugu epizodu.

 • Ja ne razumijem kako netko može gledati Mr.Sunshinea?! odlučila sam pogledati epizodu samo zbog Matthewea ali sam negdje na pola epizoda odustala. Nije bila niti jedna NITI JEDNA smiješna situacija. Jako dosadno. A s druge strane Mad Love mi je dosta bolji. Vi ste mu dali manju ocjenu samo zato sto podsjeca na HIMYM, ali svatko moze zakljuciti da je Mad Love bolji.

 • Mad Love ne da je sličan HIMYM, nego je to apsolutno identična serija. Biggs mi ponekad zvuči identično ko Mosby, samo malo manje douchey (jer nitko ne može biti douchebag kao Ted Mosby). Al da je simpatično, je.

  Cccc Krešo i da nisi spomenuo da je Allison Janney Jacobova mama cccc ;)

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861