Četvrtak: Tek solidan start za Person of Interest, loš za Charlie’s i Prime Suspect – serijala.com
Trenutno čitaš
Četvrtak: Tek solidan start za Person of Interest, loš za Charlie’s i Prime Suspect

Četvrtak: Tek solidan start za Person of Interest, loš za Charlie’s i Prime Suspect

Whitney, NBC

Dosta događanja u najzaposlenijem televizijskom danu, četvrtku, ali i dosta depresije za NBC i ABC. Charlie’s Angels i Prime Suspect krenuli su vrlo skromno, no Whitney je, doduše, krenula vrlo dobro, potpomognuta The Officeom.

U prvom satu, premijerno su krenuli ABC-jevi Charlijevi anđeli i, obzirom na hype, količinu promocije i čistu globalnu popularnost franšize – krenuli slabo. Tek manje od 9 milijuna gledatelja i 2,1 rating bili su dovoljni tek da se nadmaši lanjski My Generation, koji je s početnim 1,6 ratingom propao nakon dvije epizode. Preklani je mnogo bolji bio FlashForward, ali on se u narednim tjednima brzo strmoglavio. Ni Anđelima se ne piše dobro, što je super, jer Minka Kelly zaslužuje bolje.

No, vjerojatno vas više zanimaju Community i Parks. Nitko nije očekivao mnogo, no oko 4 milijuna gledatelja te 1,7 odnosno 2,0 rating svejedno su deprimirajući. Prije nego počnete paničariti, objema serijama treba još jedna sezona za cca 88 epizoda, što je dovoljno za syndication. Iz istog razloga je Fringe obnovljen ovog proljeća. Uostalom, kao da si NBC može priuštiti izbirljivost. The Big Bang Theory je duplom epizodom bio na razini, čak malo više, prošlosezonske premijere. The X Factor pao je tek 2% u odnosu na jučerašnju premijeru.

U drugom satu, Grey’s Anatomy je pao za čitav rating i kusur u odnosu na lanjsku dvosatnu premijeru, a The Secret Circle oko 30% u odnosu na prošlotjednu premijeru. The Office krenuo je 10-ak % slabije nego lani, pokazujući da je pičkaranje preko medija ispravan poslovni model kod odlaska glavnog glumca. Whitney je zadržala gotovo čitavu publiku The Officea, uz veću gledanost od Outsourceda u istom timeslotu lani, koji je čak imao prednost “jačeg” The OfficeaPerson of Interest startao je tek solidno, obzirom na razvikanost serije te odličan lead-in. CBS je vjerojatno očekivao više od serije kojoj je podario bivši CSI-jev slot.

U finalnom satu, Prime Suspect je jedva prošao 6 milijuna uz 1,8 rating, što je još jedna u nizu blijedih NBC-jevih ovosezonskih premijera.

VrijemeMrežžaSerijaUkupna gledanostA18-49 rating
8.00ABCCharlie's Angels8,742.1
CBSThe Big Bang Theory14,064.8
FOXThe X Factor11,433.9
NBCCommunity3,981.7
CWThe Vampire Diaries2,491.2
8.30CBSThe Big Bang Theory14,655.0
NBCParks & Recreation4,112.0
9.00ABCGrey's Anatomy10,113.9
CBSPerson of Interest13,223.1
FOXThe X Factor12,714.4
NBCThe Office7,633.9
CWThe Secret Circle2,050.9
9.30NBCWhitney6,713.2
10.00ABCGrey's Anatomy10,534.2
CBSThe Mentalist13,362.8
NBCPrime Suspect6,001.8
17 komentara
 • Minka Kelly je po meni čak i najslabija karika Charlie’s angels pilota. Ta tipica ne zna glumit tj. sve glumi s istom facom. Priča o svojim mrtvim roditeljima, a faca: :) :) :)

 • Uh, ovoga sam se plasio. Bas lose za Community :( Vazno da je debilni TBBT dobio 4.8 Dobro je South Park rekao: “1/4 of Americans are retarded”

  • Zato Amerikanci koji gledaju Community su vrlo, vrlo pametni.

   Ovo dokazivanje za to dali su gledaoci smart/retarded uz osnovi na to koji show gledaju je stvarno odvratno. Pa jos sad ispada da The Big Bang Theory je debilni, molim te.

   • Da, prilicno je glupo prozivati amerikance da su glupi zbog onog sto gledaju, samo pogledajte sto se emitira kod nas. Uostalom, jednak postotak retardiranih, priprostih, maloumnih… Je kod nas.

    Sto ne znaci da tbbt nije debilan sitcom u rangu taahm

 • CBS nikako ne može biti zadovoljni s POI-om. Sa 5.0 lead-inom, nikako. Još je idući tjedan How to be a Gentleman lead-in – serija bi mogla komotno past na 2.5.

  Šteta za Prime Suspect. Zasad najbolji dramski pilot među broadcast mrežama.

  • Rating lead-ina je overrated u nekim slucajevima imho, ne mora značit da gledatelji TBBT žele gledat i drame iza toga. (ma kakve bile) Sigurno da ne odmaže, no nije i toliko presudan nekad. (koliko je lead in dobar, toliko je i konkurencija jaka u 9 četvrtkom)

   Slično kao i npr. ponedjeljkom, komedije su bile lead in Hawaii 5-0, pa je palo sa 7 na 3.

   Unforgettable je imao puno bolji lead in u utorak (NCIS-ove) jer su serije/profil gledatelja sličniji.

   • Nek je overrated, doesn’t change the fact da je POI loše startao. Ja bih 3.1 očekivao BEZ lead-ina. S lead-inom sa očekivao da će imat nekih 4.0, 4.5 rating.

    Idući će tjedan garant pasti na 2.5, 2.6, i CBS to neće dugo tolerirati.

 • Zanima me samo s čim će CBS zamijenit POI. Zajeban je to timeslot… Onaj Tutu vjerojatno još nije ni u produkciji, nemamo ni sliku ni najavu.

 • Crap, crap, crap, crap, crap. Community i POI. Za prvu je dobro što je na NBCju, oni su ionako sjebani ove godine, pa verovatno i doživi sledeću sezonu, taman da Winger & Co. diplomiraju na Greendaleu. Ali, POI… Mada, dobro – nakon odgledanog pilota, jasno je da tu može bolje, počev od scenarija (Drugi Nolane, aman, možeš ti to MNOGO bolje) preko glume (Emerson je kul, standardno, ali mi Caviezel dođe nekako… Neprilagođeno). Nadam se da će i on izdržati. Ima tu dosta potencijala.

 • Ako se dobro sjecam, Community je lani bio 2.2-2.5 obicno, istina da je ovo losije, ali mislim da ce ipak dobiti novu sezonu, buduci da je NBC u govnima

  • Početkom sezone su bili iznad 2.0, ali nikad do 2.5. U drugoj polovici sezone su konstantno bili ispod 2.0, i to čak do 1.6, ako ne i niže. :/

 • Parks & Recreation, Community i Parenthood će svi dobit nove sezone zbog jednog uvjeta – syndication, taman se približavaju toj potrebnoj brojci.

  • Ja ne bih jumpao to conclusion :D

   Community bi bio jako loš u syndicationu po pitanju gledanosti (30 Rock se upravo osramotio ovaj tjedan), stoga ne znam koliko bi još NBC htio trpiti ovu gledanost.
   Parks & Rec je imao sezone 13+22+18. Nakon ove sezone od 22 epizode, mogu komotno napravit isto što i Chucku – bacit ćemo vas na neki idiotski termin, dati vam 13 epizoda i reć da je to zadnja sezona.
   Parenthood ima 13+22+16. Ni sa full sezonom nagodinu neće dostić magičnu syndication brojku.

   Žalosno, ali istinito. :(

   • Pa onda ova gledanost za Community i nije tako strasna. A cak i ako zaboravimo na syndication, ne bih se brinuo za sudbine ovih serija, mislim da ce NBC puno prije zadrzati njih nego neku novu seriju sa istom ili jos losijom gledanosti. A i imaju uzasno jako konkurenciju (X Factor i TBBT), vjerujem da NBC uzima i to u obzir

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861