Video: Rick Grimes prostači u obrisanoj finalnoj sceni četvrte sezone – serijala.com
Trenutno čitaš
Video: Rick Grimes prostači u obrisanoj finalnoj sceni četvrte sezone

Video: Rick Grimes prostači u obrisanoj finalnoj sceni četvrte sezone

The Walking Dead je kroz zadnje četiri sezone prikazao razne eksplicitne scene masakriranja zombija, nerijetko nas potičući da se zapitamo smiju li ovo prikazivati na osnovnoj kabelskoj televiziji. I super, ipak se radi o post-apokalipsi u kojoj zemljom haraju zombiji.

Razvlačenje crijeva, raspolovljena trupla, razvaljene glave? Zombificirana djeca kojoj Rick sprašuje metak posred čela? Sve pet dečki, čedna obiteljska zabava. Ali jedan “fuck” koji će u bitnom trenutku potencirati ozbiljnost scene i dodati na težini? Hej, hej, hej, nemojmo pretjerivati. Iskvarit ćemo nevine dječje umove.

AMC je i “fuckove” u Mad Menima cenzurirao češće nego rijeđe, a cliffhanger iz posljednje epizode posljednje, četvrte sezone bio je malo pristojniji od originalne linije iz stripa. No, evo sada Ricka Grimesa kako pičkara bez cenzure, u obrisanoj sceni iz epizode:

U originalnoj epizodi Rick je morao reći “screwing”, što je na kraju ispalo malo komično.

Američka televizija generalno ima čudan odnos sa cenzurom, George Carlin je to već davno ovjekovječio skečom o sedam na televiziji nepoželjnih riječi. Američku broadcast televiziju — pri čemu se uglavnom misli na veliku četvorku i CW — regulira tijelo koje se zove FCC (The Federal Communications Commission), no njihova moć staje na pragu kabelske televizije.

Ali, AMC i kompaniju (in)direktno cenzuriraju sponzori, koji paze do svog besprijekornog imidžprofita. Jedan od najbizarnijih friških slučajeva cenzure i regulative je i Hannibal, koji ne smije pokazati sisu ili golo dupe, ali nasjeckano truplo prekriveno krvlju? Nema problema.

Komentari (1)
  • Iskreno, malo prostačenja u serijama mi čini seriju i boljom. Recimo u Homelandu, Breaking Badu i ostalim malo ozbiljnijim serijama, autori pokušavaju prikazati stvarni život i njihove probleme koje ne mogu REALNO prikazati bez ponekih psovki. Sjetimo se Carrie i: “Fuck you, Saul” te Waltera i: “You stupid bitch” i Jessija: “BITCH!”

    Serija sa psovkama i seksom daje neki osjećaj života u seriji, a ne samo praznih likova. Koliko god likovi bili dobro opisani i odglumljeni, nedostaje onaj aspekt stvarnog ljudskog ponašanja.

    https://www.youtube.com/watch?v=2NDPT0Ph5rA

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861