Velike promjene u kreativnom timu Walking Deada – serijala.com
Trenutno čitaš
Velike promjene u kreativnom timu Walking Deada

Velike promjene u kreativnom timu Walking Deada

Prekjučer je Deadline.com plasirao vijest da je Frank Darabont, izvršni producent jesenskog megahita The Walking Dead, otpustio čitav scenaristički tim koji je radio na prvoj sezoni. Vijest su brzo proširili i drugi mediji, uglavnom u istom tonu – šokirani odlukom o raspuštanju kreativog tima koji je zaslužan za vrlo uspješnu i hvaljenu, iako kratku prvu sezonu.

Opcija koja se navodno razmatra je angažman freelancera, odnosno scenarista koji ne bi imali puni angažman kroz čitavu sezonu, nego bi se po potrebi angažirali za određenu epizodu. To je praksa koja se zapravo ne koristi u SAD-u zbog poprilično utjecajnog udruženja scenarista (Writers Guild of America), ali je uobičajena u Velikoj Britaniji. Iskreno, nismo previše upoznati sa načinom funkcioniranja, no dovođenje stranog vanjskog scenarista za pisanje pojedinih epizoda usred sezone u najmanju ruku čini se kao čudan izbor za seriju sa poprilično serijaliziranom radnjom poput Walking Deada.

S druge strane, Darabont je napisao dvije – pilot i drugu epizodu, a radio je i na scenariju preostalih četiriju epizoda. Robert Kirkman, autor originalnog stripovskog predloška na kojem je bazirana serija, napisao je treću epizodu, što dovodi u pitanje svrhu punog scenarističkog tima. No, druga će sezona imati duplo više epizoda…

TVGuide pak ima Kirkmanovu izjavu, koji kaže da je vijest “preuranjena i pomalo nespretna.” On zapravo nije negirao da je scenaristički raspušten, ali je rekao da se još uvijek ne zna hoće li imati pravi scenaristički tim ili samo freelancere. AMC je u kratkoj izjavi potvrdio da će biti određenih promjena u scenarističkom timu za drugu sezonu.

Osim toga, Kirkman je potvrdio da izvršni producent Charles Eglee (Dark Angel, The Shield, Dexter) napušta seriju, nakon što je Darabont odlučio ostati showrunner i u drugoj sezoni. Prvotni plan bio je da Darabont odradi prvu sezonu uz Egleea, koji bi preuzeo showrunnerske uzde u drugoj sezoni. Obzirom da se Darabont predomislio, Eglee nije htio biti druga violina te je napustio seriju.

Kad smo već kod TWD-a, evo jednog genijalnog fan-made retro postera:

The Walking Dead

2 komentara
  • prva epizoda je bila odlična, ali sve nakon toga je blago razočarajuće, sa lošim likovima i kliše situacijama

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861