Ambiciozna adaptacija Kingova romana Under the Dome stiže na ljeto – serijala.com
Trenutno čitaš
Ambiciozna adaptacija Kingova romana Under the Dome stiže na ljeto

Ambiciozna adaptacija Kingova romana Under the Dome stiže na ljeto

Projekt koji je već poduže vrijeme u razvoju konačno dobiva narudžbu i okvirni datum premijere. Još 2009. najavljena je adaptacija jednog od posljednjih romana Stephena Kinga, Under the Dome, a sada je našla svoj dom na CBS-u, koji će sezonu od 13 nastavaka emitirati idućeg ljeta. Serija je prvobitno razvijana za CBS-ov sestrinski kanal Showtime.

Na papiru je producira Steven Spielberg, točnije njegov produkcijski studio DreamWorks, showrunner je veteran Losta Brian K. Vaughan, dok pilot režira Niels Arden Ople, redatelj originalne, švedske verzije filma The Girl With the Dragon Tattoo.

Knjiga je remake filmskih Simpsona se bavi nevidljivim poljem sile koji se naglo spusti na gradić. Zapravo, toliko naglo da jedna osoba ostane bez ruke. Avioni se zalijeću u kupolu, ljudi koji su van grada otišli svojim poslovima ostaju odvojeni od obitelji. Nitko ne zna što je zapravo ta barijera, odakle je došla i kada će, da li će, ikada otići. Lokalni stanovnici bore se za opstanak, istodobno se grupirajući u frakcije kojima upravljaju misteriozni likovi.

Projekt prilično odskače od tradicionalnog televizijskog poslovanja — osim što je naručen bez snimljenog pilota, planiran je za ljetne dane, vrijeme kada nacionalne televizije miruju emitirajući reality trash. Plus, serijalizirane drame na CBS rijetke su poput… Um. Dobrih serija na CBS-u?

17 komentara
 • Buduci da je na CBSu, nebi se cudio da SF dio potpuno zanemare, a serija bude procedural koji se bavi svakodnevnim zivotom ovih u kupoli. Ok, mozda to i je poanta serija, da se vidi kako ce ovi reagirati i sve to, ali pretpostavljam da ce to biti izvedeno lose i sapunicasto

 • pomalo čudno što je ovakav projekt završio na CBSu, baš me zanima kakav će biti konačni produkt

 • kad je Haven mogao dobiti 3-4 sezone i ovo bi fino trebali razgoditi pogotovo jer je knjiga velika i ima puno situacija i likova

 • Svi se boje CBS pa i ja, ali budimo realni koliko mogu zasrati roman Kinga, pod uvjetom da sljede sam roman, bez izleta u neke prevelike interpretacije po sistemu “što je pjesnik zapravo htio reći”, pa pojednostavne odnose iz knjige kao da budu lakše shvatljivi i bliži publici- ili ti ga SRANJE!

  Naravno čim čujem CBS odmah mislim da će zanemariti onaj SF dio… nažalost

 • jesmo sad svi pokrili ovu seriju bar jednim člankom? :D zbilja puno fame za nešto što nikako da se pojavi…

 • Osobno knjiga me nije impresionirala. Tipičan post-traffic-accident King; fenomenalan početak, interesantan zaplet, zanimljivi i životni likovi, onda rastezanje radnje u nedogled i razočaravajuća završnica.

  Koliko će dobra serija biti jako ovisi o castingu, scenariju i planiranom broju epizoda. Rezultat bi mogao biti sve od “ok” do “negledljivo smeće”. Poznavajući “track record” CBS-a ali i Kingovih adaptacija recimo da moja očekivanja nisu ne znam kako visoka, ali uvijek sam spreman na ugodno iznenađenje (još da ga nekad i doživim…).

 • Brian K.Vaughnu bolje da su dali da bude showrunner ekranizacije njegovog Y The Last Men stripa, umesto ovo.
  Meh,CBS. Dark Tower na HBO-u i ovo u istoj sezoni? King overload?

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861