U pripremi je serija iz bogatog svemira Warhammera 40,000 – serijala.com
Trenutno čitaš
U pripremi je serija iz bogatog svemira Warhammera 40,000

U pripremi je serija iz bogatog svemira Warhammera 40,000

Frank Spotnitz, autor Amazonove osrednje adaptacije The Man in The High Castle angažiran je za autora prve serije iz bogatog svemira Warhammera 40,000. Ako vam sve to ne znači ama baš ništa — pokušat ćemo malo približiti ovaj fenomen.

Warhammer 40,000 je strateška ratna igra s minijaturama (figuricama) koja se igra između dva ili više igrača na modelu bojišta. Igrači imaju određene jedinice i bacaju kocku kako bi se potezi odvijali. Figurice ne dolaze spremne za bitku već ih igrači slažu i farbaju, jednako kao i bojišta. Također — postoji iscrpni set pravila i knjiga koji se izdaju već više od trideset godina. Sve je to vrlo skupo, detaljno i pimplavo.

Warhammer 40,000 je smješten daleko u budućnost u kojima je čovječanstvo malobrojno, a sa svih strana ga napadaju izvanzemaljci i razna druga nadnaravna bića. Osim ratne igre s minijaturicama — Warhammer se raširio kroz brojne video igre, stripove i romane.

I prva igrana serija će biti bazirana na romanima. Deadline doznaje da će serija pratiti događaje iz Eisenhorna — serijala britanskog autora Dana Abnetta. Trilogija knjiga prati Inkvizitora Gregora Eisenhorna u borbi protiv zlih izvanzemaljaca koji žele istrijebiti čovječanstvo. U vrlo šturim crtama. Serija radnog naslova Eisenhorn još nema mrežu, a Spotnitz i društvo će se potruditi pronaći joj dom koji će biti voljan iskeširati šleper novca za produkciju serije koja se odvija na tisućama svemirskih bojišta.

Komentari (0)

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861