The Watch: Richard Dormer bit će Sam Vines u BBC-jevoj adaptaciji Discworlda – serijala.com
Trenutno čitaš
The Watch: Richard Dormer bit će Sam Vines u BBC-jevoj adaptaciji Discworlda

The Watch: Richard Dormer bit će Sam Vines u BBC-jevoj adaptaciji Discworlda

Prije sad već skoro godinu dana posljednji put smo pisali o BBC-jevoj adaptaciji popularnih romana iz Pratchettovog Discworlda. Već nekoliko godina šuška se oko moguće nove adaptacije Pratchettovih djela za televiziju. Ove godine Amazon je imao miniseriju Good Omens s Michaelom Sheenom i Davidom Tennantom, a BBC je danas potvrdio glumačku postavu svoje nove serije, The Watch. Serija je u razvoju još od 2011.

Deadline je potvrdio da je Simon Allen (The Three Muskeeters, Das Boot) angažiran za scenarista i producenta šestodijelne prve sezone serije o dogodovštinama policije najvećeg grada Discworlda, Ankh-Morpork. Pratchett se kroz osam nastavaka svojeg stvaralaštva o Discworldu bavio junacima Straže korumpiranog, prljavog, nasilnog, ali i nevjerojatno duhovitog i živopisnog Ankh-Morporka. The Watch će pratiti legendarnu Gradsku stražu i njezine prepoznatljive likove kao što su kapetan Sam Vimes, damu Sybil Ramkin, naivnog i hrabrog pripadnika Straže Carrota Ironfounderssona, tajanstvenu Anguu, Smrt i ostale živopisne likove iz popularnog serijala knjiga.

The Wrap je doznao da se prva sezona počinje snimati 30. rujna u Cape Townu, a premijera se očekuje tijekom 2020. Richard Dormer (Game of Thrones, Fortitude) utjelovit će kapetana Sama Vinesa, a Adam Hugill, Jo Eaton-Kent, Marama Corlette, Lara Rossi i Sam Adewunmi igrat će — redom policajce/ke Carrota i Cheery, desetarku Anguu, damu Sybil i Carcera Duna.

Richard Dormer

Seriju će raditi BBC America u suradnji s Pratchettovom produkcijskom kućom Narrativijom koju je osnovao 2012. upravo zbog svojih adaptacija svojih djela u druge medije. Discworld je nekoliko puta uspješno i manje uspješno ugledao male ekrane, a bolje adaptacije su one koje je Sky One radio. Prije nešto više od deset godina za Božić je emitiran Hogfather, a The Colour of Magic i Going Postal napravljeni su nešto kasnije. Sve tri adaptacije su emitirane u dvije dugačke televizijske epizode i sve tri adaptacije zorno su prikazale koliko je teško prenijeti Pratchettove ideje na ekran i koliko su duboko u papir i riječ utkane same šale, metafore i igre riječima.

Discworld je magnum-opus Terryja Pratchetta i serijal koji kroz više od 40 djela kroz mnogobrojne alegorije podbada i satirizira društvene norme, vjerovanja i ljudsko postojanje i ponašanje. Ime svijeta dolazi od činjenice da njegovi stanovnici žive na velikom disku koji leži na leđima četiriju divovskih slonova koji stoje na legendarnoj kornjači A’Tuin, koja putuje kroz svemir.

Sir Terry Pratchett umro je 2015., u 66. godini života, nakon duge borbe s Alzheimerovom bolesti.

Komentari (0)

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861