The Watch: BBC America naručila ekranizaciju iz Pratchettovog Discworlda – serijala.com
Trenutno čitaš
The Watch: BBC America naručila ekranizaciju iz Pratchettovog Discworlda

The Watch: BBC America naručila ekranizaciju iz Pratchettovog Discworlda

Pisali smo o tome već ove godine, ali vijesti o The Watchu kreću se sporije od kornjače. Već nekoliko godina šuška se oko moguće nove adaptacije Pratchettovih djela za televiziju. Za sljedeću godinu Amazon već priprema Good Omens s Michaelom Sheenom i Davidom Tennantom, a BBC je potvrdio kako je nakon nekoliko godina tišine – na red konačno opet došao The Watch. Serija je u razvoju još od 2011.

Deadline je potvrdio da je Simon Allen (The Three Muskeeters, nadolazeći Das Boot) angažiran za scenarista i producenta šestodijelne prve sezone serije o dogodovštinama policije najvećeg grada Discworlda, Ankh-Morpork. Pratchett se kroz osam nastavaka svojeg stvaralaštva o Discworldu bavio junacima Straže korumpiranog, prljavog, nasilnog, ali i nevjerojatno duhovitog i živopisnog Ankh-Morporka. The Watch će pratiti legendarnu Gradsku stražu i njezine prepoznatljive likove kao što su kapetan Sam Vimes, damu Sybil Ramkin, naivnog i hrabrog pripadnika Straže Carrota Ironfounderssona, tajanstvenu Anguu, Smrt i ostale živopisne likove iz popularnog serijala knjiga.

Jučer smo napokon doznali da će seriju raditi BBC America u suradnji s Pratchettovom produkcijskom kućom Narrativijom koju je osnovao 2012. upravo zbog svojih adaptacija svojih djela u druge medije. Discworld je nekoliko puta uspješno i manje uspješno ugledao male ekrane, a bolje adaptacije su one koje je Sky One radio. Prije nešto više od deset godina za Božić je emitiran Hogfather, a The Colour of Magic i Going Postal napravljeni su nešto kasnije. Sve tri adaptacije su emitirane u dvije dugačke televizijske epizode i sve tri adaptacije zorno su prikazale koliko je teško prenijeti Pratchettove ideje na ekran i koliko su duboko u papir i riječ utkane same šale, metafore i igre riječima.

Discworld je magnum-opus Terryja Pratchetta i serijal koji kroz više od 40 djela kroz mnogobrojne alegorije podbada i satirizira društvene norme, vjerovanja i ljudsko postojanje i ponašanje. Ime svijeta dolazi od činjenice da njegovi stanovnici žive na velikom disku koji leži na leđima četiriju divovskih slonova koji stoje na legendarnoj kornjači A’Tuin, koja putuje kroz svemir.

Sir Terry Pratchett umro je 2015., u 66. godini života, nakon duge borbe s Alzheimerovom bolesti.

Komentari (0)

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861