The Three-Body Problem: Netflix će adaptirati popularnu znanstveno-fantastičnu trilogiju – serijala.com
Trenutno čitaš
The Three-Body Problem: Netflix će adaptirati popularnu znanstveno-fantastičnu trilogiju

The Three-Body Problem: Netflix će adaptirati popularnu znanstveno-fantastičnu trilogiju

Jučer je Netflix najavio kako kreće u adaptaciju popularne znanstveno-fantastične trilogije kineskog pisca Liu Cixina, The Three-Body Problem. Izvršni producenti serije bit će D.B. Weiss i David Benioff koji su prošle godine nestali nakon završetka njihove prethodne serije, Game of Thrones.

Osim dužnosti izvršnih producenata, Weiss i Benioff odrađivat će posao scenarista zajedno s Alexandrom Woom, showrunnerom druge sezone AMC-jevog Terrora. Pored ove trojice na mjestima izvršnih producenata potpisat će se još i Rian Johnson (The Last Jedi) i Ram Bergman. Autor trilogije romana Liu Cixin i prevoditelj knjige na engleski jezik Ken Liu dobili su mjesta konzultanata na projektu.

Iznimno poštujem i vjerujem u kreativni tim koji će prilagoditi moje romane za televizijsku publiku. Krenuo sam ispričati priču koja nadilazi vrijeme i ograničenja nacija, kultura i rasa; onu koja nas tjera da promatramo sudbinu čovječanstva u njenoj cjelini. Velika mi je čast kao autoru vidjeti ovaj jedinstveni znanstveno-fantastični koncept kako osvaja čitateljstvo širom svijeta, a uzbuđen sam zbog postojećih i novih obožavatelja koji će otkriti ovu priču na Netflixu.

Cixin Liu u izjavi za medije.

Priča je svoje putovanje započela još 2006. u prvom romanu, The Three-Body Problem, Liu je trilogiju nastavio s The Dark Forest, a završio s Death’s End. Trilogija knjiga bavi se susretom čovječanstva s misterioznim izvanzemaljcima Trisolaranima. Prva knjiga izdana je na engleskom jeziku 2014., a trilogija je do sada prodana u najmanje osam milijuna primjeraka.

Trilogija Liu Cixina jedna je od najambicioznijih znanstveno-fantastičnih priča koju smo pročitali i koja svoje čitatelje vodi na putovanje od 1960.-ih do kraja vremena, od života na našoj “blijedoplavoj točkici” do udaljenih rubova svemira. Radujemo se što ćemo sljedećih nekoliko godina svog života provesti u ovom divnom svijetu.

Zajednička izjava Weissa i Benioffa za medije.
Komentari (1)

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861