The Last of Us je najskuplja serija snimana u Kanadi, budžet po epizodi u desecima milijuna dolara – serijala.com
Trenutno čitaš
The Last of Us je najskuplja serija snimana u Kanadi, budžet po epizodi u desecima milijuna dolara

The Last of Us je najskuplja serija snimana u Kanadi, budžet po epizodi u desecima milijuna dolara

Snimanje na HBO-ovoj adaptaciji Naughty Dogove ekskluzive za PlayStation The Last of Us započelo je prije desetak dana u okolici Calgaryja u Kanadi. Kanadski ceh već je ranije objavio da će snimanje na seriji trajati skoro 12 mjeseci i da se kraj istoga očekuje tek u lipnju sljedeće godine tako da imamo još neko vrijeme do premijere same serije.

Jučer je u intervjuu za CTV Damian Petti, predsjednik udruženja kazališnih i filmskih umjetnika u južnoj Alberti potvrdio da produkcija serije okuplja i zapošljava stotine ljudi i da je priprema prije samog početka snimanja trajala šest mjeseci. Petti je potvrdio da je The last of Us vjerojatno najskuplja filmska odnosno televizijska produkcija u povijesti države. Petti nije mogao reći koliki je budžet same serije, ali sugerirao je da će po epizodi The Last of Us koštati “u desecima milijuna dolara”.

Podsjetimo, Game of Thrones se dičio budžetom od 6 do 8 milijuna dolara u prvim sezonama dok se kasnije taj broj povećao i na 10 milijuna dolara po epizodi.

The Last of Us prati Joela, muškarca u svojim kasnim četrdesetima koji iz područja karantene mora prošvercati tinejdžericu Ellie. Radnja igre odvija se dvadeset godina nakon što je misteriozni virus poharao svijet i većinu čovječanstva pretvorio u nekakvu vrstu zombija. Pedro Pascal je odabran za ulogu Joela, a Bella Ramsey će utjeloviti Ellie u HBO-ovoj adaptaciji. Gabriel Luna utjelovit će Joelovog brata Tommyja dok će Nico Parker glumiti Saru Miller.

Pročitaj još

Seriju piše autor Chernobyla Craig Mazin, a izvršni producenti su Carolyn Strauss za HBO, Evan Wells za Naughty Dog te Asad Qizilbash i Carter Swan za PlayStation Productions. Redatelj obje igre Neil Druckmann također će sudjelovati u izradi serije kao producent i konzultant. Pilot će režirati ruski redatelj Kantemir Balagov.

Komentari (0)

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2022 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861