Syfy naručio seriju autora Battlestar Galactice, Ronalda D. Moorea – serijala.com
Trenutno čitaš
Syfy naručio seriju autora Battlestar Galactice, Ronalda D. Moorea

Syfy naručio seriju autora Battlestar Galactice, Ronalda D. Moorea

Najpoznatiji kao autor restaurirane Battlestar Galactice, Ronald D. Moore ponovo surađuje sa Syfyjem. Mreža je naručila 13-epizodnu prvu sezonu serije Helix, čiji je Moore izvršni producent.

Doduše, čini se kako neće biti i showrunner, odnosno glavni scenarist, kao što je to bio tokom četiri godine Galactice. Tu ulogu imat će Steven Maeda, scenarist tijekom prvih dviju sezona Losta, a radio je i na Dosjeima X, CSI-u Miami, Lie To Me… Bio je imenovan showrunnerom sredinom prve sezone ABC-jevog Pan Ama, koji je na kraju bio i otkazan.

Kaže opis, serija prati “tim znanstvenika koji istražuju moguću epidemiju bolesti na arktičkoj istraživačkoj stanici koja bi mogla uništiti ostatak svijeta.”

Nakon završetka Galactice, Moore je za Fox radio pilot Virtuality, koji je bio emitiran, ali serija nije bila naručena; pilot 17th Precinct za NBC, koji nije bio naručen; te Capricu, spin-off BSG-a otkazan nakon jedne sezone. Prije toga, počeo je kao scenarist Star Treka: The Next Generation, te potom Deep Spacea Nine, gdje je bio jedan od ključnih scenarista, a kratko je radio na Voyageru, do kreativnog razlaza sa Brannonom Bragom.

10 komentara

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861