Rekordna gledanost za The Walking Dead i Game of Thrones – serijala.com
Trenutno čitaš
Rekordna gledanost za The Walking Dead i Game of Thrones

Rekordna gledanost za The Walking Dead i Game of Thrones

Game of Thrones - poster treće sezone

Usprkos emitiranju direktno jedan nasuprot drugom u potpuno istom terminu, The Walking Dead i Game of Thrones oborili su vlastite rekorde gledanosti. Uglavnom očekivano, obzirom da su rekorde rušili i prilikom prijašnjih premijera, odnosno finala sezona.

Za The Walking Dead to znači ponovno rušenje kabelskih rekorda, kojeg drži i periodički podiže još od premijere druge sezone. Serija je hit usporediv sa malo čime na televiziji — ukupno 12.4 milijuna gledatelja, od čega preko 8 u ključnoj demografiji (18-49) brojke su koje dostiže tek za par serija sa nacionalnih televizija.

Zapravo, AMC se hvali da je prosječna gledanost The Walking Deada u 18-49 demografiji veća od bilo kojeg programa na televiziji, koji nije sportski prijenos. To uključuje The Big Bang Theory, Modern Family, American Idol, The Voice… Što je prilično nepojmljivo, uzevši u obzir da je AMC kabelska mreža, a prethodno navedeni programi emitiraju se na besplatno dostupnim nacionalnim mrežama.

Očekivanu rekordnu gledanost bilježi i Igra prijestolja. Za par postotaka podignuta je letvica postavljena u lanjskom finalu, a premijernu epizodu gledalo je 4,4 milijuna HBO-ovih pretplatnika. Ta brojka nije toliko bitna za HBO, koliko su gornje bitne za AMC, jer pretplatnički kanali mnogo su neovisniji o suhoj statistici gledanosti, prvenstveno zbog izostanka reklama.

Iako je ovo tek trećina gledanosti The Walking Deada, svejedno se radi o gledanosti koju NBC-jeve komedije ove sezone vrlo rijetko dostižu (na CW-u već godinama ne broje iznad 3). Opet, uzevši u obzir da se radi o pretplatničkom kanalu… Impresivno. Premijerna gledanost svejedno još uvijek kaska za onom True Blooda — što aktualnom, što za tadašnjom trećom sezonom — no ovo je trenutno najpopularnija HBO-ova serija.

3 komentara
      • Druga epizoda je bila malo nezgrapna :/ Boli me to reći, ali sam gledao na sat kad će završiti, kaj inače s Igrom prijestolja nikad ne radim… I usraše scenu sa Sansom i Olenom Tyrell jer nije bil tam Moonboy da otpjeva Bear and the Maiden Fair…

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861