Putnici (“Travelers”) — druga sezona na AXN Adria – serijala.com
Trenutno čitaš
Putnici (“Travelers”) — druga sezona na AXN Adria

Putnici (“Travelers”) — druga sezona na AXN Adria

Stotinama godina daleko od današnjice preživjeli ljudi uspijevaju otkriti kako poslati svijest kroz vrijeme natrag u 21. stoljeće, dok pokušavaju promijeniti put čovječanstva i spasiti ih od vlastite sudbine, a upravo je to uvod u seriju Travelers (“Putnici”).

Ova kanadska znanstveno fantastična dramska serija smještena je u postapokaliptičnu budućnost gdje tisuće operativaca, poznatih kao “putnici”, svoju svjesnost šalju u prošlost u tijela domaćina koji su tik do smrti. Naoružani jedino znanjem iz povijesti, kao proces obuke putnici proučavaju i društvene medije te dostupne podatke o svojim domaćinima, a svaki mora naučiti održavati njihov karakter koji im ujedno služi kao alibi do smrti. Istovremeno izvršavaju misije u timovima od pet osoba koje režira Direktor u budućnosti prateći tijek vremena, a njima želi spriječiti seriju katastrofalnih događaja.

Radnja serije vrti se oko pet glavnih putnika i upoznaje nas s Grantom MacLarenom (Traveler 3468), vođom tima koji preuzima život agenta FBI-ja, a glumi ga Eric McCormack, medicinsko osoblje tima je Marcy Warton (Traveler 3569) koja preuzima tijelo žene s poteškoćama u razvoju, a glumi ju MacKenzie Porter. Carly Shannon (Traveler 3465) je taktičarka koja preuzima ulogu samohrane majke, te ju glumi Nesta Cooper, dok je Trevor Holden (Traveler 0115) inžinjer u ulozi atletičara kojeg glumi Jared Abrahamson, a tu je i Philip Pearson (Traveler 3326), povjesničar tima u ulozi srednjoškolskog ovisnika o heroinu, kojeg glumi Reilly Dolman.

Druga sezona serije Travelers od petka na AXN Adria

Svi su ušli u tijela svojih domaćina isti dan kada su oni trebali umrijeti, kako bi se umanjio neželjeni učinak na tijek vremena. Osim što su poslani da spriječe moguće izumiranje ljudske rase, moraju se i integrirati u tijela domaćina bez da to itko otkrije. Pritom spoznaju da su odnosi među ljudima u 21. stoljeću izazovni kao i njihova opasna misija, a kroz to isijavaju različite osobnosti putnika i tako upoznajemo budućnost bez da smo dio nje.

Odlično razrađeni likovi čine okosnicu ove serije, uz sjajne scenarije i zanimljive radnje koje se bave univerzalnim temama, predstavljen je i svježi koncepte ideje putovanja kroz vrijeme. Još jedna odlika ove znanstveno fantastične drame je i sjajna postava glumaca koji su predvođeni Ericom McCormackom, poznatom iz serije Will i Grace.

Druga sezona se vraća u okruženje u kojem putnici spašavaju svijet, s ciljem mijenjanja povijesti kako bi spriječili ljude da ga unište do te mjere da se u njemu ne može više živjeti. Svaki od putnika se mora pridržavati nekoliko protokola; misija je uvijek na prvom mjestu, nikada ne smiju ugroziti svoj alibi, ne smiju se miješati u tijek stvari, niti se reproducirati, a u odsutstvu naredbi moraju održavati život domaćina. Nova sezona produbljuje dileme i putnici se susreću s puno kompleksnijim emocijama i novim situacijama, a sve to proizlazi iz života koji je puno kompliciraniji od puke orijentacije na njihovu misiju koja je prije bila središte njihovog postojanja.

Druga sezona “Putnika” sadrži ukupno 12 epizoda koje se premijerno mogu pogledati na AXN Adriji od 15. veljače u tjednom terminu, petkom u 21:00.

Komentari (0)

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861