Prvi pogled: The Shannara Chronicles, novi postapokaliptični fantasy spektakl – serijala.com
Trenutno čitaš
Prvi pogled: The Shannara Chronicles, novi postapokaliptični fantasy spektakl

Prvi pogled: The Shannara Chronicles, novi postapokaliptični fantasy spektakl

Jedna od sljedećih adaptacija popularnih fantasy romana bit će The Shannara Chronicles, serija koja inspiraciju crpi iz Shannara serijala romana autora Terryja Brooksa. Kompletna saga broji preko 20 romana kroz nekoliko serijala, a serija primarno posuđuje materijal iz druge knjige originalne trilogije, The Elfstones of Shanara.

Smještena u postapokaliptični svijet tisuće godina ispred nas, kada je Zemlja izmjenjena do neprepoznatljivosti, a njome vladaju kraljevi, demoni, vilenjaci, druidi i kompanija. Jednostavna paralela je sa Tolkienovim Gospodarom prstenova, a trailer vas možda tu i tamo podsjeti na filmsku sagu Petera Jacksona — nije pretjerano slučajno, jer serija se također snima u Novom Zelandu:

Jedna je stvar pomalo čudna — adaptacije se uhvatio MTV, koji baš i nema neki televizijski pedigre, barem ne još. Pogotovo ne kad su u pitanju epski spektakli snimani na egzotičnim lokacijama. Pogledajte taj trailer i recite nam da bi vam MTV pao kao logičan kandidat za emitiranje serije.

Iako će tu i tamo izletjeti paralela sa najpopularnijom (fantasy) serijom televizije, Igrom prijestolja, njen autor odbacuje takve paralele. Shannara je svijet pristupačan i mlađim uzrastima, no nadamo se da ipak neće otići u smjeru, primjerice, Legend of the Seekera ili sličnih tinejdžerski orjentiranih adaptacija.

Postavu čini uglavnom nepoznata ekipa, uz dodatak Johna Rhysa-Daviesa iz LOTR-a te Manu Bennetta iz Arrowa i Hobbita. Seriju potpisuju Al Gough i Miles Millar, autori Smallvillea, dok Brooks ostaje involviran u produkciji.

4 komentara
  • tinejdzera, epic quest i mlada ljubav….i to sve kad pomjesamo sa onim iz teksta “i za mladje uzraste” me dovelo da otrpilike kod young love zavrsim sa trailerom i sa serijom. Ne interesuju me vizualni efekti kad je vec ukombinovano gore navedeno. Nemam zivaca za nove serije koje baziraju na djecijim retardiranim glupostima, samo se nerviram kako lagano unistavaju sci-fi/fantasy zanr. Dosta zivaca sam izgubio sa smecem zvanim Dark Metter…..kakva glupost

  • Savršena za ljude koji puše serije i filmove poput Maze Runner, The 100, Hunger Games… Nesto kao post-apocalyptic teen fantasy drama. Sve to ima sličnu publiku.

    • Opet se drogiraš i tako nadrogiran ostavljaš debilne komentare na serijali šta točno imaš protiv The 100 ili laprdaš bezveze bez da si pogledo ijednu epizodu serije a ima kretena sa kojima moramo dijeliti dragocjeni zrak to je nevjerojatno

  • iako idem u srednju i meni se gadi kad uniste seriju sa teen sranjima, ali vfx izgledaju mocno pa cu pogledati bar pilot

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861