Pretty Little Liars: Narod kaže, najbolja serija kabelske televizije – serijala.com
Trenutno čitaš
Pretty Little Liars: Narod kaže, najbolja serija kabelske televizije

Pretty Little Liars: Narod kaže, najbolja serija kabelske televizije

Pretty Little Liars tinejdžerska je serija koja je krenula s prikazivanjem u 2010. godini, a prošli tjedan dobila je nagradu People’s Choice kao najbolja serija na kabelskoj televiziji (!). I ne, nije mi jasno kako, osim ako glasači isključivo bulje u ABC Family, teen-friendly mrežu na kojoj se emitira. Doduše, zanemarimo moja negodovanja u svezi izbora jer sama činjenica da je gledam ne daje mi pravo glasa protiv. Naslov “Slatke male lažljivice” ne odaje gotovo ništa, osim da imate posla sa queen bee curama iz jednog malog gradića, koji – naravno – ima svoje tajne i misterije. Cijela priča vrti se oko smrti nestale tinejdžerice Alison… i četiri blesavice koje su cijelo vrijeme u fokusu. Dakle priča kreće sa Ariom, Hannom, Spencer i Emily.

Pretty Little Liars

Aria je “miss savršena”, zaljubljena u svog profesora, Hanna bivša bulimičarka koja glumi goody two shoes, Spencer štreberica koja hvata snove svojih staraca, a Emily lezbijka iz vojničke obitelji, kojoj je jedini cilj biti plivačica. Alison je tipična američka manipulatorica iz srednje, koja ucjenjuje pola škole i na glasu je kao opasna, sve do trenutka kad je jednog ljeta proglase nestalom. Ostatak je također standardan – imate likove i blagi opis njihovih života, a sve upakirano u veselu srednjoškolsku okolinu. Twist su hush hush SMS-ovi koje cure dobivaju na dnevnoj bazi od misteriozne osobe “A”. Da, da, upravo ste skužili povezanost sa nestalom i SMS-ovima… ili  ne?  Bilo bi super kad bi bilo tako jednostavno.

Sad kad znate osnove, evo zašto ovu seriju preporučiti vašoj mlađoj / starijoj sestri, curi kojoj je dosadno gledati vaše sportske / mafijaške / dramske serije i svemu mlađem od 23 godine. Seksi cure,  jedinstveni način odjevanja, ženska bitchy raspravljanja oko muške nacije,  nepostojeći mobiteli koji su stalno u kadru, roditelji iz svih prijašnjih sapunjara (Charmed, Melrose Place…), zanimljiv set dečkiju koji su, kako rekoh, za cure mlađe od 23 godine. Na priču i otkrivanje misterija postavljenih tijekom njenog razvoja nemojte polagati previše – odnijet će vam tek par sati. Ovo je serija čija je jedina odlika opuštanje moždanih stanica ponedjeljkom.

P.S. Nemojte se odmah čuditi od kud ovakav tekst ovdje, već pročitajte tko ju je napisao. Dečki nisu krivi ni za što.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=fBJbHranLaQ[/youtube]
5 komentara
  • Za tinejdžerke koje ovu seriju shvataju ozbiljno PLL je super zabava. Realno gledano, daleko je interesantnija i manje iritantna od Gossip Girl, svi su lepi i dobro obučeni i ima dobrih frajera.

    Za devojke u dvadesetim koje nemaju problem sa tim da ponekad odgledaju nešto treši, ovo je najbolji izbor jer je najveći (a uz to i fino produciran) treš ikada. Od samog zapleta, preko svih spletki i nezgoda u koje glavne junakinje upadaju, njihovih dijaloga i međusobnih odnosa… sve je toliko namerno glupavo da se to mora poštovati. Iskreno, ovo je jedna od serija u kojima najviše uživam u poslednje vreme, zbog koje se nalazim sa najboljiom drugaricom da je gledamo zajedno i smejemo se svemu izgovorenom. Naravno, pojedine epizode su toliko razvučene da je to grozno, ali je pored toga ova serija donela jako jako puno dobrih treš momenata.

    Jednostavno je toliko loša i namerno stupidno da je predobra (nije za sve, naravno, ali za one koji ne beže od teen drame i sapunica, ovo je as good as it gets). Definitivno najomiljeniji guilty pleasure ikada.

  • Šta nema ova serija jednu od najveće gledanosti na kabelskoj televiziji, nebi trebalo čudit što je onda osvojila nagradu, kvaliteta je već druga stvar, serija je dobra za opustit mozak.

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2022 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861