Phillip K. Dick’s Electric Dreams jedna je od boljih stvari televizijske jeseni – serijala.com
Trenutno čitaš
Phillip K. Dick’s Electric Dreams jedna je od boljih stvari televizijske jeseni

Phillip K. Dick’s Electric Dreams jedna je od boljih stvari televizijske jeseni

Britansko-američka znanstveno-fantastična antologija od deset nastavaka, temeljena na djelima poznatog američkog pisca Phillipa K. Dicka, ovih dana se emitira na Channel 4. Dick je tijekom života napisao 44 romana i (otprilike) 121 kratku priču, a umro je 1982., nekoliko mjeseci prije premijere adaptacije svojeg romana, “Do Androids Dream of Electric Sheep?”, odnosno filma – “Blade Runner”.

Channel 4 je prije nekoliko godina izgubio Black Mirror od Netflixa, ali prema dosad prikazane tri epizode – Electric Dreams je vrlo dobra zamjena. Mješavina već spomenutog Black Mirrora i “Zone sumraka”, Electric Dreams će adaptirati deset Dickovih kratkih priča s cijelom četom talentiranih ljudi ispred i iza kamera. Ronald D. Moore i Bryan Cranston samo su neki od izvršnih producenata serije, a pred kamerom će se pojaviti Steve Buscemi, Greg Kinnear, Vera Farmiga, Bryan Cranston, Anna Paquin, Terrence Howard, Sidse Babett Knudsen i mnogi drugi.

The Hood Maker“, “Impossible Planet” i fantastični “The Commuter” su već prikazani, a još nas očekuju adaptacije za “Crazy Diamond”, “Real Life”, “Human Is“, “Kill All Others”, “Autofac“, “Safe and Sound” i “Father Thing“.

Političke, filozofske i društvene teme isprepletene su kroz Dickova djela, a autori serije vješto ih integriraju u svojim adaptacijama. Electric Dreams ne biste smjeli propustiti, bez obzira na golemu količinu serija koja nam se ovih dana u bujici slijeva s ekrana.

https://www.youtube.com/watch?v=kRhbiv2kt3Y

 

11 komentara
  • Nakon ovog članka počea glesat. Jako interesantna serija. 1 i 3 epizoda zasad super 2.tako tako ne baš.

  • Moram da se ubacim, najbolja nova serija je American Vandal, ko nije pogledao neka to uradi, neće se pokajati. Inace, sjajan Electric dreams, sad u četvrtoj će biti Steve Buscemi, trebalo bi biti veoma dobro.

    • Osobno, najbolja nova serija je The Deuce i to skoro bez ikakve veće konkurencije, ali ja sam gledao svih osam epizoda pa mi je to lako reći. American Vandal sam pogledao prvu i u redu mi je bilo. Treba to nastaviti.

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861