Nakon pet godina Snowpiercer konačno dolazi krajem svibnja – serijala.com
Trenutno čitaš
Nakon pet godina Snowpiercer konačno dolazi krajem svibnja

Nakon pet godina Snowpiercer konačno dolazi krajem svibnja

Zanimljiv je i dug put ovo bio za televizijsku verziju Bong Joon-Hoovog filma iz 2013., Snowpiercer. U studenom 2015. najavljeno je kao se kreće u projekt s Joshom Friedmanom na čelu adaptacije. Friedman je napisao scenarij za pilot i u studenom 2016. TNT je objavio da su kupili prava i formalno naručili pilot. Daveed Diggs i Jennifer Connelly odabrani su za glavnu mušku i žensku ulogu u svibnju 2017., a osam mjeseci nakon toga TNT je poručio da je serija naručena. Friedman više nije bio na popisu imena autora serije.

U veljači 2018. mjesto showrunnera preuzima Graeme Manson, a Josh Friedman na svom Twitteru objavljuje da je dobio otkaz jer se nije slagao s glavešinama na mreži. Friedman kasnije i pljuje po Mansonu i naziva ga idiotom jer ga novi showrunner nije uopće kontaktirao.

Redatelj pilota Scott Derickson Mansonovu verziju naziva smećem i hvali prvotnu Friedmanovu verziju. Rad na dosnimavanju pilota se nastavlja bez Dericksona. Nova verzija pilota nema više gotovo nikakve veze s originalnom Friedmanovom i Dericksonovom. Manson spominje samo “neke zalutale vizualne efekte iz Dericksonove verzije”. U svibnju 2019. TNT prebacuje seriju na TBS i javlja kako je ista obnovljena za drugu sezonu. Ugovori s glumcima su bili pred istjecanjem pa je serija brže-bolje obnovljena. U listopadu prošle godine, nakon što je mreža pogledala cijelu prvu sezonu, javljeno je da se serija opet seli s TBS-a na TNT.

I konačno — prije par dana javljeno je da će Snowpiercer svoju premijeru imati 31. svibnja ove godine. Valjda. Osim ako se još nešto katastrofalno ne dogodi u sljedećih pet mjeseci.

Snowpiercer je adaptacija kultnog hita korejskog redatelja Bong Joon-Hoa iz 2013., koji je pak bio adaptacija stripa “Le Transperceneige” francuskog autora Jacquesa Loba.

“Snowpiercer” je film o vlaku koji, uz pomoć svog perpetuum mobile motora, konstantno vozi po planeti nekoliko godina nakon što je Zemlja postala ledena kugla na kojoj više nema života. Unutar dva sata u vlaku Bong Joon-Ho je lijepo ispričao priču o klasnim sukobima i podjeli moći unutar društva, linearno vodeći svog junaka (Chris Evans) kroz njegove vagone. U prednjim vagonima vlaka vozi se elita, a u zadnjim, jasno — radnici i ostali šljam. Chris eventualno stiže do kraja svog putovanja i… pogledajte film.

Komentari (0)

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861