Lost: The New Man in Charge – serijala.com
Trenutno čitaš
Lost: The New Man in Charge

Lost: The New Man in Charge

Namaste Lostiesi. Dva i pol mjeseca prošla su od finala i nadam se da se u potražnji za supstitutom niste okrenuli heroinu već metamfetaminu (plavom). Nakon finala, Michael Emerson najavio je CIJELIH 12 minuta novog materijala o Hurleyovoj vladavini otokom.

U to nam je doba novi materijal zvučao fantastično, em ćemo dobiti još malo Losta, em ćemo vidjeti Hurleya kao šefa otoka. Sada, kada nas je apstinencijska kriza koliko toliko pustila, cut to black na kraju samo nas je dodatno podsjetio koliko nam fali…

Sigurno će svaki obožavatelj s veseljem pogledati ovih desetak minuta, čak i uživati u nijma jer su to zadnje minute koje ćete ikad gledati. Jesu li bile potrebne? I nisu baš, ne pridonose previše radnji, odgovori koje daje već su se nametali sami po sebi, a od najavljenog pogleda na Hurleyevu vladavinu dobili smo samo minutu… Ali lagao bih kad bi tvrdio da nisam izguštao makar tih deset minuta. Ima nekoliko Lostovskih easter eggova, a čuli smo i Hurleyev “Dude!” I to je nešto.

Prvu minutu možete pogledati ispod u službenom clipu, a cijelu “epizodu”, odnosno epilog nazvan “The New Man in Charge” na bugarskom Lost fansiteu. Dok ih “The Man in Charge” ne ulovi za muda i prisili da ga maknu. Spoileri u nastavku teksta.

“Radnja” se odvija u sadašnjosti, dakle neke tri godine nakon događaja u finalu. Početak je nevjerojatno ironičan. Neću ulaziti u to jesu li Darltoni dosad odgovorili na dovoljno pitanja (nijesu) niti je li kraj bio prikladan i zadovoljavajuć (jest), samo citat:

Hector (gledatelji): Wait! You can’t just walk out of here! We deserve answers!
Ben (Darltoni): Allright. Before I go, I’ll let you each ask a question. Just one so make it count.

I to smo na kraju dobili. Dva odgovora i kusur. Možda malo više. Ništa posebno, kada vam ih daju, reći ćete “aha, pa da, naravno”, no to je u pravilu bio slučaj i sa većinom ostalih odgovorenih pitanja u Lostu, zar ne?

 • Namirnice su na otok slala zadnja dva DHARMA-ina radnika. Iz Guama. Obzirom da se otok kreće, koordinate su različite, a radnicima ih automatski šalje Lamp Post u Los Angelesu.
 • Dodatno objašnjenje zašto su polarni medvjedi na otoku. Jedno za one kojima treba sve crtati, dakle, tamo su zbog dobrog pamćenja i sposobnosti prilagodbe, što ih čini izvrsnim kandidatima za proučavanje elektromagnetskih svojstava otoka.
 • Soba 23, ako niste znali, u biti služi za ispiranje mozga nakon ispitivanja Hostilesa kombinacijom droga, videa i buke, što smo već vidjeli u trećoj sezoni kada je Alexin dečko Karl bio zavezan tamo.
 • Čuli smo i “Hurleybird” unutar plahtom pokrivenog kaveza, samo ju Chang u orientation videu naziva “Hy-bird”, pošto se radi o genetičkom eksperimentu.
 • Polarni medvjedi nisu nam prijatelji.
 • Elektromagnetska svojstva otoka sprečavaju trudnoću na otoku. To sigurno niste skužili sami.

Nakon što je otpustio radnike koji su slali namirnice (uz debelu otpremninu), Ben se zaputio riješiti još jedan zadatak. U umobolnici Santa Monica posjetio je jednog davno zaboravljenog prijatelja… WAAAAAAAAAAAAAAALT MY BOY!!!!1

I to je bio kraj zapravo. Ben je kratko nagovarao Walta da se vrati s njim na otok kako bi svom preminulom ocu pomogao da se riješi svog tereta koji ga sprečava da “krene dalje.” Novog šefa Hurleya vidjeli smo na minutu i to kako bi Waltu poručio da ima posao za njega.

Epilog završava posljednim famoznim “cut to blackom”. Nisu ga pisali Lindelof i Cuse, već trojac scenarista (ne mogu vjerovati da im je za to trebalo troje ljudi) koji su tokom pete i šeste sezone napisali par epizoda. Jedna od njih, Melinda Hsu Taylor, napisala je od jednu od najboljih epizoda Losta, Ab Aeterno.

2 komentara
 • Mislim da je troje scenarista u smislu, došo Darlton i rekao: aj ti napiši Changov dio, ti ovaj s Benom i Dharma radnicima, a ti ovaj treći.

  Prepresmiješni su mi ti odgovori, kao što si to fino napisao, počevši sa tim citatom – njihov posljednji “in your face” “we want answers” ljudima.

  U biti, epilogom su rekli: vidite da smo u seriji ispričali cijelu priču (bar meni)… ja sam očekivao više Ben – Hurley karakternih momenata, a odgovori da budu u stilu njih dvoje šeću džunglom i jedu Apollo Fruit Barove i Hurley ispituje Bena :)

  Al opet… i nešto slično tome smo dobili u samoj seriji.

 • Potpuno nepotrebno, ali lagao bih kad bih rekao da mi se glupi osmijeh nije razlio po licu kad sam poceo gledati.

  Ali svejedno nepotrebno i previse spoonfeedinga u 12 minuta. Bolje je da su neke “tajne” ostale unutar serije. Ovako je ispalo kao da su nam nacrtali ono sto smo vec znali.

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861