Lost 6×13: The Last Recruit – serijala.com
Trenutno čitaš
Lost 6×13: The Last Recruit

Lost 6×13: The Last Recruit

Ne sjećam se da su svi likovi bili na istom mjestu u isto vrijeme još od prve sezone. Već se i tada nazirala podjela na ekipu koja je htjela biti na plaži čekajući spas i one koju su shvatili da se čekanje ne isplati, pa su htjeli naći vodu i biti u “sigurnim” pećinama. Druga sezona donijela nam je hatch, pa je tako opet pola likova pritiskalo gumb svakih 108 minuta, dok je druga polovica igrala belu na plaži. U trećoj sezoni dio likova su oteli Othersi, pa su tako lostovci jedno vrijeme proveli na dva različita otoka. U četvrtoj sezoni to je bio Widmoreov brod, a u petoj je otok skočio u prošlost, zajedno s dijelom likova. “The Last Recruit” konačno donosi spajanje timova, no i dalje to nije potpuno, budući da Miles, Ben i Richard nedostaju. Što nam je to spajanje u “Last Recruitu” donijelo?

Vrlo dobru epizodu s mnogo odličnih karakternih trenutaka, koja će u budućim gledanjima ipak biti samo još jedna tranzitna, ali i koja je postavila figure na mjesto za ono što tek slijedi. Danas, nažalost, samo u kratkim crticama.

– Jack i Smokey su se konačno sreli. Smokey mu je objasnio ono što je Jacka, pa i nas, kopkalo već duže vrijeme; Smokey se trećeg dana Jacku prikazao kao njegov otac, te ga je tako odveo do vode. Jack se iz nevjernog Tome polako pretvorio u osobu koja je počela vjerovati da “otok još nije gotov s njim”.

– Još u drugoj sezoni smo saznali da su Jack i Claire brat i sestra. “The Last Recruit” konačno donosi njihov prvi sastanak od kada su i jedno i drugo saznali da im je Christian otac. To je jedan lijep moment koji je Michael Giacchino upotpunio jednim od najboljih komada iz svog soundtracka. Giacchino je, čini mi se, napravio i nekoliko potpuno novih skladbi za ovu epizodu. Nisam 100% siguran, ali mislim da neke skladbe na početku epizode nismo imali prilike prije čuti.

– Jin i Sun se ponovno zajedno nakon “There’s No Place Like Home”, finala četvrte sezone. Sun je, kako je i Frank primjetio, ponovno naučila pričati.

– Prvotni plan je bio ostaviti ludu Claire na otoku sa Smokeyem, jer je svima bilo i više nego očita da je potpuno prolupala. Drago mi je da je ipak nisu ostavili i da je imala onaj razgovor s Kate o Aaronu. Lijep moment i za jednu i za drugu.

– Sawyer je potjerao Jacka s broda nakon što je Jack shvatio da nije gotov, i da ne može još otići s otoka jer će to biti pogreška. Govori Sawyeru kako i “on to duboko u sebi zna”, no to ga svejedno nije spasilo od kupanja u moru. Drago mi je da Jack nije zaboravio što je se dogodilo na početku sezone. “I’m sorry that I got Julliet killed”.

– Sawyer, Kate, Hurley i ostali dolaze do otoka Hydra u nadi da će ih Widmore u svojoj podmornici odvesti kući. Vrlo brzo su svi na koljenima s puškama uperenim u sebe. Možda ja Jack ipak bio u pravu?

– Bombardiranje otoka započinje, a Jack je prvi koji se našao na liniji vatre. Eksplozija ga baca visoko u zrak, a Smokey mu dolazi pomoći. Ne bi li ironično bilo kada bi se situacija posve okrenula i kada bi Jack sada bio taj koji je paraliziran?

– Sayid je poslan da ubije Desmonda, no nekako mi se ne čini da je to učinio. Smokey je ipak trebao ići provjeriti bunar.

– U flashsidewaysima Desmond još uvijek pokušava spojiti putnike leta 815, pa je tako epizoda prvi puta nakon premijere sezone obilovala sa puno više likova u tom svijetu. Drago mi je da se krenulo u otpetljavanje priče, no da li je još pet epizoda stvarno dovoljno?

– Ilana, koja je poginula prošlog tjedna na otoku, pojavljuje se u flashsidewaysima kao odvjetnica koja ujedninjuje Jacka i Claire. Jack je vrlo brzo pozvan da dođe operirati Lockea. Velika epizoda za Jacka, zar ne?

– Velika epizoda i za Sun i Jin. Sun se budi iz kome, a Jin joj govori kako je beba u redu. Na dolasku u bolnicu prepoznala je Lockea, što je još jedan od dokaza da je pitanje trenutka kada će se svi početi sjećati drugog života.

Sljedeći tjedan Lost uzima pauzu, pa je nova epizoda na rasporedu tek za dva tjedna. Odvratno, zar ne? Kao da nam čekanje iz tjedna u tjedan nije dovoljno teško.

punapunapunapunaprazna

Ocjena epizode?

Loading ... Loading ...
Komentari (0)

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861