Lost 6×12: Everybody Loves Hugo – serijala.com
Trenutno čitaš
Lost 6×12: Everybody Loves Hugo

Lost 6×12: Everybody Loves Hugo

Još je samo šačica epizoda ostala, a slagalica vrlo polako sjeda na mjesto. Govorili smo i prije kako se ova posljednja sezona miče puževim koracima (ili još bolje; gmizanjem) prema cilju, no to je možda i bit svega. Bez tog gmizanja priče ne bismo dobili odlične karakterne momente i detalje, kao kada je Hurley stavio novi cvijet na Libbyin grob. Kada ju je pitao zašto mu se ona jedina ne ukazuje. Kada se u flashsidewaysu vraća Bruce Davison kao šef ludnice iz druge sezone gdje su i Hurley i Libby proveli neko vrijeme. Ili pak neke opskurnije reference kao što je slika otoka u uredu Dr. Brooksa, jer ako se sigurno ne sjećate, ista slika je visila u drugosezonskoj epizodi “Dave”. U takvim trenucima jasno se vidi kako su, i gdje, svi Lostovi nasljednici promašili “ceo fudbal”. I FlashForward i V i neki stariji kao Invasion, The Nine i Daybreak. Svi su se oni dičili visoko konceptualiziranim pričama, hrpetinom likova i SF elementima i tim pristupom su potpuno zaboravili što je doista važno. Briga, ljubav i pažnja prema svojim likovima. To je jedan od glavnih razloga zašto je Lost u svojoj šestoj sezoni najgledanija serija na svojoj mreži i zašto su Lindelof i Cuse među pet najboljih showrunnera na televiziji.

Ovaj tjedan je došlo vrijeme da se družimo s Hurleyem, što je uvijek… interesantno. Tako je bilo i s “Everybody Loves Hugo”. Prošli tjedan se Desmond konačno vratio na otok. Widmore ga je doveo, a Sayid ga je oteo u završnim trenucima posljednje epizode. Sudeći po Smokeyevoj reakciji kada je vidio škotskog vremenskog putnika zavezanog za drvo, nije znao koga je i zašto Widmore donio na otok. Nakon kratkog razgovora i šetnjice, s pokojim duhom na putu, Smokey dovodi Desmonda do bunara vrlo sličnog onome od prošle godine, gdje se nalazio frozen donkey wheel. Ispričao mu je pričicu kako je to poseban bunar, koji je već dugo na otoku, kako je jako davno izgrađen, te kako magneti pored njega skroz polude. Desmond to sve upija bez nekih većih problema i dodatnih pitanja, a Smokey ga pita zašto se ne boji. Desmond mu odgovara da nema razloga bojati se, a Smokey se samo nasmijao i gurnuo ga u bunar. Samo nekoliko sekundi poslije, Desmond u flashsideways svemiru svojim autom prelazi preko jadnog Lockea u kolicima. Velika je vjerojatnost da niti jedan ni drugi nisu mrtvi, no na to ćemo morati čekati sljedeći tjedan.

Hugo i dalje vidi mrtve, a ovaj put mu se ukazuje Kevin Johnson, odnosno Michael. Nitko nije siguran što sada trebaju učiniti, pa slušaju Richarda, koji je dobio naredbu da spriječi Smokeya da ode s otoka. Jedini način na koji Smokey može otići s otoka je Ajirin avion, koji se nalazi na Hydri. Hurley, slušajući Michaela, uništava sav dinamit, a i samu olupinu Black Rocka. Richard popizdi i odlazi sa Benom i Milesom uništiti avion na neki drugi način. Jack, Sun, Frank i Hurley odlaze prema Lockeu u nadi da će on znati što učiniti. Upravo ono što je Smokey i htio.

– u svom flashsidewaysu Hurleyev okidač je Libby. Točnije, trenutak kada je poljubio Libby. Desmond je na neki način postao njihov Djed Mraz koji će im svima doći i pokušati ih podsjetiti na drugi život. Prošli tjedan je Charlie njemu pokazao tako što ga je skoro utopio, ovaj put je Hurley kroz Libby saznao, a za Lockea nisam siguran da li ga je mislio ubiti ili je Lockeov okidač još jedna teška nesreća. Vidjeti ćemo sljedeći tjedan.

– Jack je odlučio više ne pitati kako, zašto i kada, već se odlučio potpuno prepustiti drugima. Što je skroz uredu kada je to Hurley, baš me zanima koliko će dugo slijediti Lockeove upute.

– Jadna Ilana, doživjela je istu sudbinu kao i pokojni dr. Arzt. Znao sam da neće ponavljati istu rečenicu, ali neprimjereno sam dugo čekao da netko kaže: “Dude, you’ve got some Ilana on you.” Nisam siguran ćemo su je uopće uvodili kada nikakvu važniju funkciju nije imala. Da, trebala je čuvati kandidate, makar ni sama nije znala što to znači. Nejasno mi je zašto su je onda toliko dugo uopće zadržali i to je nešto što me jako iznerviralo jer je njen lik ultmativno bio slijepa ulica. Nadam se da ćemo je još koji put vidjeti, pa da bar dešifriramo zašto su je uopće uvodili u seriju.

– dobili smo odgovor na jedno šest godina dugo pitanje ovaj tjedan. Malo antiklimaktično doznali smo da šapati dolaze od duhova koji su zapeli na otoku. Jedan od takvih je i Michael, koji se ispričao Hurleyu što je ubio Libby.

– Benov razgovor s “pedofilom” Desmondom je jedan od onih u kojima Michael Emerson kao glumac briljira.

– imamo li ideju tko je dječak koji se ukazuje Smokeyu? Nekako mi najviše vuče na to da je dječak mladi Jacob i da ga sad proganja, tjerajući ga na grižnju savjesti zato što ga je ubio. No, zašto ga onda vide i Desmond i Sawyer?

– Pierre Chang odmah na početku epizode dodjeljuje nagradu “Čovjek godine” Hurleyu.

Sawyer: “Is that going to be a spear?

Locke: “I’m not sure what it’s gonna be yet James, when the time is right, it will tell me.

Sawyer: “You talk to wood now?”

punapunapunapolaprazna

Ocjena epizode "Everybody Loves Hugo"?

Loading ... Loading ...
5 komentara
  • Odlična recenzija, kao što smo i navikli… :D Meni “whispersi” i nisu toliko antiklimaktički ali taj feeling kao da je otok zapravo čistilište ili pakao me malo nerva. Što se tiče ideje za dječaka, dosta je popularna ideja da bi to mogao bit Aaron…

  • meni je poprilicno glupo objasnjenje za “whisperse”, a pogotovo sto je michael među njima koji nije ni umro na otoku. i ne vidim razlog zasto je desmond pogazio lockea, pa nije ga locke bacio u bunar. nadam se da ce se sve to lijepo razjasnit u narednim epizodama, mada je meni poprilicno razocaravujuc smjer radnje kojim je otisao lost. vise sam ocekivao neko znanstvenije objasnjenje, a ne da ce se sve objasnit borbom dobra i zla. ali kako je već dš napisao lost ima nevjerojatne likove; casting i karakterizacija su stvarno odlično odrađeni. toliko likova, a jedan bolji od drugoga i zbog toga bi lost pratio i da ga produlje još 20 sezona :)

  • @Me and the Voices
    Hvala :) Aaron, da, i to je jedna od ideja, mada ga vec dugo nisu spominjali. Vidjet cemo.

    @d_david
    mislim da bi nakon sest sezona build-upa sve bilo prilicno razocaravajuce za whispere :( mozda to nisu ni trebali objasnjavati, meni ne bi recimo smetalo da je ostalo enigma. i, da, karakterizacija likova je nesto cime se Lost moze jako ponositi. U FF-u bi mi apsolutno svejedno bilo da umre pola glavnih likova jer niti jedan nije ama bas nikakav dojam ostavio.

  • Ja mislim da smo dosta otkrili danas, čak previše. Mislim da ću prestat gledat ako će i dalje ovoliko objašnjavati :) Hurley ih samo sipa. Btw razgovor između desmonda i flocka je najjači ikad. Pitam se tko više zna, hehe.

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861