Lisa Joy i Jonathan Nolan adaptirat će Gibsonov The Peripheral za Amazon – serijala.com
Trenutno čitaš
Lisa Joy i Jonathan Nolan adaptirat će Gibsonov The Peripheral za Amazon

Lisa Joy i Jonathan Nolan adaptirat će Gibsonov The Peripheral za Amazon

Samo nekoliko dana prije premijere druge sezone Westworlda, Hollywood Reporter piše da će se Lisa Joy i Jonathan Nolan prihvatiti adaptacije Gibsonove knjige “The Peripheral”. Autori Westworlda će zajedno sa Scottom Smithom napisati scenarij za potencijalnu seriju. Smith je 1998. zaradio nominaciju za Oscara za najbolji adaptirani scenarij za “A Simple Plan”, film s Billom Paxtonom, Billyjem Bobom Thorntonom i Bridget Fondom u glavnim ulogama.

The Peripheral je zaradio “script-to-series” narudžbu što bi značilo da ovisno o kvaliteti samog scenarija – Amazon ne mora čekati pilot već može odmah naručiti kompletnu sezonu. U slučaju da se na to ne odluči – Amazon će platiti penale Warner Brosu i produkcijskoj kući Kilter Films.

William Gibson je kanadsko-američki književnik i esejist kojem se pripisuje cyberpunk kao podskup znanstvene-fantastike. Gibson je svoju karijeru započeo kasnih sedamdesetih, a njegova rana djela bavila su se istraživanjima učinka tehnologije, kibernetike i računalnih mreža na ljude. Cyberspace je popularizirao kao koncept u svojem nagrađivanom debitantskom romanu, “Neuromancer”. Gibson je dobitnik brojnih književnih nagrada među kojima se ističu Hugo, Nebula i nagrada Phillip K. Dick.

“The Peripheral” je priča o Flynne Fisher i njezinom bratu, Burtonu. Burton je veteran elitne vojne jedinice i angažiran je za sigurnosni posao koji se odvija u onome što on misli da je cyberspace. Flynne privremeno zamijeni Burtona i posvjedoči nečemu čemu nije se nije nadala.

Amazon je već ranije potvrdio kako misli spiskati milijardu dolara na “Gospodara prstenova”, a što će se dogoditi s Peripheralom trebali bi znati relativno brzo.

Komentari (0)

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861