Jodie Whittaker i showrunner Chris Chibnall napuštaju Doctor Who iduće godine – serijala.com
Trenutno čitaš
Jodie Whittaker i showrunner Chris Chibnall napuštaju Doctor Who iduće godine

Jodie Whittaker i showrunner Chris Chibnall napuštaju Doctor Who iduće godine

Završila je era još jednog Doktora. BBC je jučer potvrdio kako će nadolazeća trinaesta sezona Doctora Who biti zadnja za trenutnu Jodie Whittaker u naslovnoj ulozi, kao i zadnja sezona za showrunnera Chrisa Chibnalla. U planu su i tri specijala tijekom 2022. godine kojima bi se Jodie oprostila od uloge na sličan način kao David Tennant na kraju svog razdoblja.

Iako datum premijere trinaeste sezone još uvijek nije poznat, ona se svakako očekuje u kasnu jesen ove godine te će se po mnogočemu razlikovati od prethodnih sezona. Naime, brojat će svega šest epizoda koje će pratiti jedinstvenu priču, a ne monster-of-the-week epizode kao što je bio slučaj do sad. Prvi teaser za novu sezonu možete pogledati u nastavku.

Velika promjena dolazi i među Doktorovim suputnicima. Nakon što su Bradley Walsh (Graham) i Tosin Cole (Ryan) napustili seriju zaključno s ovogodišnjim novogodišnjim specijalom “Revolution of the Daleks”, Jodie je jedino ostala u društvu Mandip Gill koja će reprizirati svoju ulogu Yasmin Khan. Također, dvojcu će se u trinaestoj sezoni pridružiti i novi companion Dan Lewis kojeg će utjeloviti John Bishop (Skins).

Nakon šestodijelne sezone ove jeseni, Jodie će se najprije vratiti u novogodišnjem specijalu 2022. godine te u još jednom specijalu u proljeće. Svoje zadnje pojavljivanje u seriji imat će u trećem specijalu u jesen 2022. godine koji će se emitirati kao dio 100. obljetnice osnivanja BBC-a te predstaviti novu osobu izabranu za ulogu četrnaestog Doktora.

Pročitaj još

Sudeći po dosadašnjoj praksi, ime novog Doktora možemo očekivati narednih mjeseci, a najkasnije pola godine prije finalnog specijala. Time proljeće 2022. godine dolazi kao najvjerojatniji kandidat. S druge strane, ime novog showrunnera se još uvijek ne nazire.

Komentari (0)

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861