Amazon je naručio adaptaciju sjajnog stripa Briana K. Vaughana, Paper Girls – serijala.com
Trenutno čitaš
Amazon je naručio adaptaciju sjajnog stripa Briana K. Vaughana, Paper Girls

Amazon je naručio adaptaciju sjajnog stripa Briana K. Vaughana, Paper Girls

Jedan od naših najdražih autora stripova, Brian K. Vaughan, zaradio je još jednu televizijsku adaptaciju svojih djela. Pored konačno najavljene ekranizacije Y: The Last Man, Vaughan je jedan od autora Runawaysa, serije koje se emitira na streaming servisu, Hulu.

Sada, Deadline javlja da je u sklopu Brianovog ugovora s producentskom kućom Legendary, Amazon naručio Paper Girls, sjajno autorsko djelo BKV-a i Cliffa Chianga, koje kao mjesečnik izlazi od listopada 2015. kroz nakladništvo Image Comicsa. Od svojih samih početaka Paper Girls je zreo za poštenu televizijsku adaptaciju.

Paper Girls je priča o četiri mlade prijateljice koje su se jednog dana u Stony Creeku nenadano našle u kozmičkom sukobu nekoliko različitih frakcija putnika kroz vrijeme. Djevojke su, kako i samo ime stripa kaže, dostavljačice dnevnih novina u kasnim osamdesetim godina u urbanom predgrađu Clevelanda, mjestu i vremenu u kojem je i sam Brian K. Vaughan odrastao. Prvih nekoliko brojeva ne nagovještava golemi obujam ove priče, ali svi novi čitatelji mogli bi biti iznenađeni u kakvim nevjerojatnim tangentama ovo djelo putuje sve kroz jednu toplu i vrlo poznatu priču o prijateljstvu i odrastanju.

Stephany Folsom je angažirana kao scenaristica adaptacije, a ovo ljeto u kinima je bio i četvrti dio “Priče o igračkama” koji Stephany potpisuje s Andrewom Stantonom. Brian K. Vaughan će pomagati kao izvršni producent. Amazon je preskočio pilot fazu projekta i odmah naručio seriju. Dakle, ostaje nam još samo pitanje tko će ekranizirati Vaughanovu Sagu.

Komentari (0)

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861