Trailer: Miniserija Gunpowder s Kitom Harringtonom uskoro na BBC-ju – serijala.com
Trenutno čitaš
Trailer: Miniserija Gunpowder s Kitom Harringtonom uskoro na BBC-ju

Trailer: Miniserija Gunpowder s Kitom Harringtonom uskoro na BBC-ju

Novu BBC-jevu miniseriju zajedničkim snagama razvili su Ronan Bennett (“Public Enemies”, Hidden, Top Boy), Kit Harington (Jon Snow u Game of Thrones) i Daniel West, a temelji se na Uroti baruta u Londonu 1605. godine.

Guy Fawkes je s drugim urotnicima 5. studenoga 1605. pokušao atentat na engleskog kralja Jakova I. Htio je dignuti u zrak Engleski parlament i tako ubiti engleskog kralja i njegovu obitelj s 36 bačvi baruta (više od dvije tone) skrivenih u podrumu. Motiv mu je bio nepravda prema katolicima u zemlji. Kit Harington igrat će glavnu ulogu, Roberta Catesbyja, jednog od glavnih urotnika plana.

Serija će ilustrirati zašto i kako je formiran plan – a posebno motivaciju katolika Catesbyja, koji je upravo izgubio ženu i oca.

U veljači ove godine BBC je naručio miniseriju; J. Blakeson režirao je sve tri epizode, a osim Haringtona u seriji se pojavljuju Liv Tyler i Mark Gattis. Gunpowder će se emitirati subotom, a BBC zasad još nije otkrio datum premijere, ali predviđa se kako bi to moglo biti 4. studenog, dan prije same obljetnice.

Komentari (0)

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861