Trailer: Claire Foy posljednji put kao kraljica u Netflixovoj drami, The Crown – serijala.com
Trenutno čitaš
Trailer: Claire Foy posljednji put kao kraljica u Netflixovoj drami, The Crown

Trailer: Claire Foy posljednji put kao kraljica u Netflixovoj drami, The Crown

Vladavina Claire Foy u ulozi kraljice Elizabete II polako dolazi svom kraju. Netflix je krajem listopada objavio kako će ulogu kraljice u trećoj i četvrtoj sezoni preuzeti Olivia Colman. Colman je popularna britanska glumica koja je zanat ispekla na televiziji, igrajući u cijelom nizu sjajnih serija, od Peep Showa i Broadchurcha do prošlogodišnje Fleabag. Netflix je već prije najavio kako će svaka sezona serija proći kroz desetak godina kraljičine vladavine, što bi vladavinu Foy smjestilo do otprilike sredine šezdesetih.

The Crown: Nakon mjeseci nagađanja, odabrana nova “kraljica”

Ova raskošna kraljevska drama nije se stidila pokazati koliko je koštala Netflix u svakom svojem kadru. Ako je vjerovati napisima – The Crown je koštao preko sto milijuna funti za svojih deset prvosezonskih epizoda, ali itekako se isplatilo jer je Peter Morgan napravio intimnu, toplu i nadasve ljudsku biografsku priču o kraljici Elizabeti II. Uz već tradicionalnu suhoparnost ovakvih projekata, tema i sudionika, Morgan je uspio humanizirati povijesne aktere, u jednom potezu smanjiti njihovu veličinu i učiniti ih bližima nama, običnim smrtnicima.

Ideja je da serija traje ravno 60 epizoda kroz 6 sezona, a prva je sezona od deset jednosatnih epizoda prikupila izrazito pozitivne kritike. Na ovogodišnjim Emmyjima se proslavila s čak 13 nominacija od čega se ističu one za najbolju dramu i najbolju glumicu u drami, za koje je već osvojila nagrade na Zlatnim globusima početkom godine. John Lithgow je osvojio Emmy za najbolju sporednu mušku ulogu u drami.

Druga sezona dolazi na Netflix 8. prosinca.

https://youtu.be/emxUMjZpxbQ

Komentari (0)

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861