The Crown: Nakon mjeseci nagađanja, odabrana nova “kraljica” – serijala.com
Trenutno čitaš
The Crown: Nakon mjeseci nagađanja, odabrana nova “kraljica”

The Crown: Nakon mjeseci nagađanja, odabrana nova “kraljica”

Claire Foy će prepustiti mjesto Oliviji Colman nakon što završi druga sezona Netflixove serije, The Crown. Colman, poznata po ulogama u filmovima “Hot Fuzz” i nadolazećem “Ubojstvu u Orient Expressu” zaradila je nagradu Emmy za ulogu Angele Burr u BBC-jevoj miniseriji, The Night Manager.

Colman je popularna britanska glumica koja je zanat ispekla na televiziji, igrajući u cijelom nizu sjajnih serija, od Peep Showa i Broadchurcha do prošlogodišnje Fleabag. Claire Foy će odigrati kraljicu Elizabetu II u još deset epizoda druge sezone, a tada, u trećoj i četvrtoj sezoni, ulogu preuzima Colman. Netflix je već prije najavio kako će svaka sezona serija proći kroz desetak godina kraljičine vladavine, što bi vladavinu Foy smjestilo do otprilike sredine šezdesetih.

The Crown je biografska priča o vladavini kraljice Elizabete II i prati njen život od vjenčanja 1947. do sadašnjice. Ideja je da serija traje ravno 60 epizoda kroz 6 sezona, a prva je sezona od deset jednosatnih epizoda prikupila izrazito pozitivne kritike. Na ovogodišnjim Emmyjima se proslavila s čak 13 nominacija od čega se ističu one za najbolju dramu i najbolju glumicu u drami, za koje je već osvojila nagrade na Zlatnim globusima početkom godine. John Lithgow je osvojio Emmy za najbolju sporednu mušku ulogu u drami.

Druga sezona je naručena ranije ove godine s datumom premijere 8. prosinca. U novim će se epizodama kraljica upoznati s tadašnjim američkim predsjednikom Johnom F. Kennedyjem kojeg će glumiti Michael C. Hall (Dexter), a pridružit će im se i Matthew Goode (The Good Wife) te Anton Lesser (Game of Thrones).

Komentari (0)

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861