Nakon tjedan dana, Breaking Badov Ozymandias ima čistu desetku na IMDb-u – serijala.com
Trenutno čitaš
Nakon tjedan dana, Breaking Badov Ozymandias ima čistu desetku na IMDb-u

Nakon tjedan dana, Breaking Badov Ozymandias ima čistu desetku na IMDb-u

Nedjelja je navečer, noć prije emitiranja pretposljednje epizode Breaking Bada. Pretpostavljamo da ste do sada uspjeli pogledati zadnju emitiranu epizodu, no jeste li uspjeli sastrugati ostatke mozga sa zidova? Napeta, prekrasna epizoda, no nerijetko bolna za gledanje. Televizija na svom vrhuncu. Slaže se s time i cijeli internet, jer 14. epizoda pete sezone, nazvana “Ozymandias”, još uvijek drži perfektnu ocjenu 10/10 na popularnom IMDb-u.

Dobro, daleko od toga da je IMDb relevantan za televiziju, ipak je to servis gdje Prison Break i dalje drži ocjenu 8.5/10, dok je Treme na 7.4, a Top of the Lake na 7.5 — vrlo nisko, kada znamo da ocjene idu ispod šest-sedam samo ako se radi o zadnjem smeću. Under the Dome drži prosječnu ocjenu 7.4, i tako dalje.

No, perfektan skor je impresivan i zbog polarizirane prirode interneta gdje na skali od 1 do 10 postoje samo dvije ocjene: upravo jedan i deset. Uzevši u obzir da postoji određen broj trolova koji će, eto tako, for shits and giggles, samo staviti najnižu ocjenu, impresivno je što prosječna ocjena nije pala makar na 9.9.

To čak nije uspjelo ni onom “face melting” finalu četvrte sezone, koje trenutno dijeli drugo mjesto zajedno sa epizodom “To’hajiilee”, četvrtom prije kraja serije. Na samom “dnu” je, nažalost očekivano, ali i pomalo smiješno, recimo-kontroverzna epizoda “Fly”. Inače sjajna “bottle epizoda” koja dijelu fanova nije sjela zbog svoje zatvorene prirode pred sam kraj treće sezone.

6 komentara
 • Najnevjerojatnije je da Dexter još uvijek drži 9,0 a recimo legendarni Sopranosi sve više padaju. Nije relevantno kao što kažete, ali opet mi se diže kosa od toga.

  • Dobro, to je aktualna, nekad odlicna serija koja ima jako velik broj obozavatelja i kojoj je tesko srusiti prosjek sada. Meni je uvijek fascinantno bilo koliko lojalnih, zapravo zaluđenih fanova ima. Jedan od fandomova koji ce slijepo slijediti seriju pa makar u sestoj sezoni pokusala prodati ogromni twist u tadnjoj trecini sezone, iako je on bio ocit u trecoj epizodi.

   Vidim da je finale dobilo F na AV Clubu, sad jedva cekam vidjeti sto su napravili : ))) Vjerojatno stavim discussion post navecer, kasnije.

   • Ja nisam ni pogledo kraj, jednostavno mi je toliko loša bila sezona da sam stao na 4. epizodi, nisam trpio dalje. Pročito sam recenziju finala i skužio da je, SPOILER, Dexter završio kao drvosječa.(!!!)

  • Slažem se. Shvaćam da je Dexter aktualan najvjerojatnije ga u Americi prati i dobar marketing no kvaliteta u toj seriji je pala jako prema zadnjoj sezoni. Zadnja sezona je možda i najgora i pomalo isforsirana no unatoč tome dobiva dobre ocijene. I sam pratim seriju no više da bi ju pogledao do kraja nego što očekujem neki spektakularan kraj.

   Sopranosi s druge strane po meni su razina koju rijetko koja serija može dostići, posebice kada se gleda koju tematiku i na koji način obrađuje…Po meni bi za Sopranose bilo najpravednije da ih maknu sa imdb-a da trolovi ne mogu glasati jel rade veliku nepravdu seriji. Danas na tv gledamo drame, a kada smo gledali Sopranose gledali smo drametinu:D.

 • što se Prison Breaka tiče ako ćemo uzeti u obzir prvu, može i drugu sezonu onda i zaslužuje tu ocjenu…

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861