The Last of Us stiže na HBO u siječnju – serijala.com
Trenutno čitaš
The Last of Us stiže na HBO u siječnju

The Last of Us stiže na HBO u siječnju

Pomalo neceremonijalno HBO je sam pogriješio i (vjerojatno) slučajno spojlao datum premijere svoje serije, The Last of Us. Budni korisnici Twittera primijetili su na službenom HBO Max pageu za seriju kako će The Last of Us svoju premijeru imati 15. siječnja 2023. Ups. Događa se svima. HBO se još nije službeno oglasio, ali navedeni datum je nedjelja i odgovara ranijim šuškanjima da će se serija pojaviti u ranim danima sljedeće godine.

A sada i službeno — The Last of Us stiže 16. siječnja na HBO Max kod nas, paralelno sa svjetskom premijerom, kao i obično.

Podsjetimo, The Last of Us prati Joela, muškarca u svojim kasnim četrdesetima koji iz područja karantene mora prošvercati tinejdžericu Ellie. Radnja igre odvija se dvadeset godina nakon što je misteriozni virus poharao svijet i većinu čovječanstva pretvorio u nekakvu vrstu zombija. Pedro Pascal je odabran za ulogu Joela, a Bella Ramsey će utjeloviti Ellie u HBO-ovoj adaptaciji.

Seriju je napisao autor Chernobyla Craig Mazin, a izvršni producenti su Carolyn Strauss za HBO, Evan Wells za Naughty Dog te Asad Qizilbash i Carter Swan za PlayStation Productions. Redatelj obje igre Neil Druckmann također će sudjelovati u izradi serije kao producent i konzultant. Pilot je režirao ruski redatelj Kantemir Balagov.

HBO kaže:

HBO Original serija “Тhe Last of Us” imat će premijeru 16. siječnja na HBO Max streaming platformi, a prva epizoda bit će prikazana istog dana i na HBO kanalu.

Prva sezona serije imat će 9 epizoda i odvija se 20 godina nakon uništenja moderne civilizacije. Joel, jedan od preživjelih, unajmljen je da prokrijumčari Ellie, 14-godišnju djevojčicu, iz surove karantene. Ono što započne kao manji zadatak pretvara se u brutalno, srcedraparajuće putovanje, jer oboje moraju proći kroz SAD i ovisiti jedno o drugome kako bi preživjeli.

U glavnim ulogama su Pedro Pascal kao Joel, Bella Ramsey kao Ellie, Gabriel Luna kao Tommy, Anna Torv kao Tess, Nico Parker kao Sarah, Murray Bartlett kao Frank, Nick Offerman kao Bill, Storm Reid kao Riley, Merle Dandridge kao Marlene, Jeffrey Pierce kao Perry, Lamar Johnson kao Henry, Keivonn Woodard kao Sam, Graham Greene kao Marlon, Elaine Miles kao Florence, Ashley Johnson i Troy Baker.

Serija “Тhe Last of Us” temeljena je na istoimenoj hvaljenoj videoigri koju je Naughty Dog razvio ekskluzivno za PlayStation® platforme, a scenarij i izvršnu produkciju potpisuju Craig Mazin i Neil Druckmann. Serija je nastala u koprodukciji sa Sony Pictures Television, a među izvršnim producentima su i Carolyn Strauss, Evan Wells, Asad Qizilbash, Carter Swan i Rose Lam. PlayStation Productions, Word Games, The Mighty Mint i Naughty Dog potpisuju produkciju.

Komentari (0)

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861