Teaser: The Plot Against America stiže na HBO u ožujku – serijala.com
Trenutno čitaš
Teaser: The Plot Against America stiže na HBO u ožujku

Teaser: The Plot Against America stiže na HBO u ožujku

Još u studenom 2018. HBO je najavio novu (mini)seriju Davida Simona. A kad je David Simon u pitanju — mi smo spremni. David Simon i Ed Burns (The Wire) su tvorci serije “Zavjera protiv Amerike” (The Plot Against America), koja je temeljena na istoimenom romanu Philipa Rotha.

Jednu od glavnih uloga u seriji igrat će Winona Ryder, a pridružuju joj se John Turturro i Zoe Kazan. Radnja serije odvija se u alternativnoj američkoj povijesti, gdje poznati avijatičar i nacistički simpatizer Charles Lindbergh postaje predsjednik 1940. godine.

Mini-serija od šest nastavaka temeljit će se na romanu Phillipa Rotha, The Plot Against America, koji kroz prizmu alternativne povijesti prati jednu židovsku obitelj iz New Jerseyja dok prema vlasti grabi ksenofobni populist i okreće zemlju prema fašizmu.

David Simon i njegov dugogodišnji prijatelj i kolega, Ed Burns, napisali su miniseriju i radili su izvršni producenti na samom projektu, zajedno s Joeom Rothom, Ninom Noble i Megan Ellison. Rothov roman izdan je 2004. i temeljen je na Lindberghovim izolacionističkim idejama, kao i autorovim vlastitim iskustvima i odrastanju u Newarku. The Plot Against America svoju premijeru ima 16. ožujka ove godine. Paralelno će se emitirati i na domaćem HBO-u.

 

Komentari (0)

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861