Službeno je: Breaking Bad vraća se u srpnju, finalna sezona raspolovljena – serijala.com
Trenutno čitaš
Službeno je: Breaking Bad vraća se u srpnju, finalna sezona raspolovljena

Službeno je: Breaking Bad vraća se u srpnju, finalna sezona raspolovljena

AMC je službeno potvrdio ono što su Bryan Cranston (Walter White) i ekipa otkrili već ranije. No, barem znamo točan datum. Dakle, peta i finalna kreće 15. srpnja, ali završit će tek u ljeto iduće godine. Serija je već ranije obnovljena za petu sezonu od 16 epizoda, a mreža je najavila da će njeno emitiranje raspoloviti — osam epizoda ovog ljeta, posljednjih osam idućeg.

Što možemo očekivati od finalnih 16 epizoda? Očekujemo mnogo — ipak se radi o najdražoj nam seriji — ali ne znamo baš ništa. Osim da je od sada Walt taj koji prijeti, nakon što je totalno brejkao bad. Iliti, u nezaustavljivom je putu prema dolje. Ako ništa drugo, ovo će seriji i glumcima dati priliku da još tri puta konkuriraju za Emmyje — ove jeseni za prethodnu sezonu, te još jednom za svaku polovicu pete sezone.

Osim Breaking Bada, AMC će kroz ljeto emitirati vestern Hell on Wheels — s početkom od 12. kolovoza — a druga sezona imat će 10 epizoda.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=T2fR_R18u-8[/youtube]
9 komentara
 • jedna sezona al se zapravo emitira kao dvije… kakve su to gluposti?! mogli su onda jednostavno to nazvati petom i šestom sezonom ili normalno emitirat sve odjednom…

  • Zapravo nisu mogli nazvati jer se to tice ugovora sa Sonyjem (produkcijski studio), a nacin emitiranja odredjen je nakon obnove. Mislim, manje bitno kako je zovu, USA, TNT i Syfy redovito raspolavljaju svoje sezone, iako doduse ne s takvim razmakom. (isti slucaj s Futuramom, primjerice).

  • u tome i je problem… znači prvih 8 epizoda će se prikazivat 2 mj i onda će bit pauza nekih 8-10 mjeseci i onda drugih 8 epizoda… i to su drito dvije sezone. mislim fakat su glupost napravili s tim dijeljenjem sezone…

 • Stvarno ne kuzim taj backlash oko podjele sezone. Mislim, Game of Thrones ima citave dvije epizode vise po sezoni. Britanske serije su redovito kratke, The Hour, Misfits, Downton Abbey, The Fades… Sve osam ili manje epizoda po sezoni. Sherlock ima cijele tri (duze, doduse).

  Potpuno mi je logicno da zele razvuci emitiranje sto duze mogu i izmusti sto vise nagrada (i love) na racun toga. A najvaznije, ne vidim bas nikakav razlog zasto bi to utjecalo na samu seriju i kvalitetu.

 • Evo, followup oko razloga zasto ne “dvije sezone po 8 epizoda”, a zasto da “jedna od 16, na pola” – ugovori. Ugovori se sklapaju na x sezona, svakim istekom idu novi pregovori i, jasno, dizanje cijene glumaca. Ovako su dobili dvije sezone za cijenu jedne i kusur.

 • Da sve je jasno, samo pauza je stvarno pun k duga…

  Po meni je puno bolje da završe ovu po ljeti i drugi dio sezone puste u veljači 2013 u sweep monthu da pometu konkurenciju, a za gledatelje je to puno prihvatljivije. Win win situacija.

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861