Prvi trailer: Stiže povijesna serija o Vikinzima, od autora Tudora – serijala.com
Trenutno čitaš
Prvi trailer: Stiže povijesna serija o Vikinzima, od autora Tudora

Prvi trailer: Stiže povijesna serija o Vikinzima, od autora Tudora

Nakon što se pretežito okrenuo dokumentarističkoj povijesnoj fikciji, kanal History sada sprema i igranu povijesnu fikciju. Što je potencijalno zanimljiv korak za kabelski kanal koji svoj program puni trash-dokumentarcima o vanzemaljcima, povijesnim urotama i ostalom kvazi-povijesnom smeću koje sa pravom poviješću ima veze kao današnji MTV sa glazbom.

Jednostavnog naziva Vikings, nova serija ekranizirat će priču o vikinškom kralju Ragnaru Lodbroku, legendarnom nordijskom osvajaču. Bit će smještena u početne dane njegove vladavine s početkom dolaska na vlast. Autor serije je Michael Hirst, najpoznatiji kao autor Showtimeovih Tudora, serije koja je također voljela rastegnuti povijesne činjenice u svrhu stvaranja zabavnog televizijskog programa.

Ovo je Historyjeva prva originalna serija-serija, nakon što su postigli popriličan uspjeh mini-serijom Hatfields & McCoys, sa Kevinom Costnerom i Billom Paxtonom u glavnim ulogama, čija je tri nastavka gledalo 15-ak milijuna gledatelja po epizodi.

Pročitaj još

Datum premijere zakazan je za 3. ožujka iduće godine, a objavljen je i prvi, doduše kratki teaser. Kvragu, sad nam se igra Civilization…

http://www.youtube.com/watch?v=6TrAGIcfKX8

3 komentara

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861