Preminuo James Gandolfini, glava Obitelji Soprano – serijala.com
Trenutno čitaš
Preminuo James Gandolfini, glava Obitelji Soprano

Preminuo James Gandolfini, glava Obitelji Soprano

Preminuo je čovjek koji je utjelovio jednu od najvećih, najznačajnijih televizijskih ikona u jednoj od najvećih, najznačajnijih televizijskih serija u njenoj povijesti. James Gandolfini umro je u 51. godini od posljedica srčanog udara za vrijeme godišnjeg odmora u Italiji.

Iako nije bio potpuno nepoznat prije uloge u HBO-ovoj Obitelji Soprano, koja je imala ogroman utjecaj na televizijski dramski format, Gandolfini će ipak najviše ostati upamćen kao Tony Soprano. Šest puta nominiran za Emmy u ovoj ulozi, nagradu je osvajao tri puta — 2000., 2001. i 2003. godine.

Gandolfini je i nakon kraja Sopranosa nastavio surađivati sa HBO-om, imao je ulogu te bio involviran kao producent u njihovim nedavnim tv-filmovima Cinema Verite i Hemingway & Gellhorn. Trebao je imati glavnu ulogu u novoj HBO-ovoj seriji Criminal Justice, koja je prošlog mjeseca preinačena u sedmodijelnu mini-seriju te poslana na doradu.

Obično na Serijali izbjegavamo osmrtnice (svejedno nema opravdanja što nismo bacili riječ-dvije o odlasku Rogera Eberta), no ovo je odlazak jednog od televizijskih velikana. Iako filmovi nakon Sopranosa nisu znali kako najbolje iskoristiti Gandolfinijev talent, njegov Tony Soprano ostat će upamćen kao jedan od najboljih nastupa koje su televizijski gledatelji mogli vidjeti.

7 komentara
  • Kako je taj čovjek ostavio pečat na mene u Sopranosima kao nijedan drugi glumac na televiziji. Svaka malo navijem Sopranose ali neću još dugo nakon ovoga jer će biti prebolno. Užas, počivao u miru.

  • Iskreno…ujutro sam saznao da mi je preminuo susjed (od raka)…dođem kući sa posla (da,jedan od rijetkih koji još imaju posao) i čujem da je preminuo gosp.Gandolfini…iskreno-potresen sam…njegova smrt mi teško pada kao i da je,nedaj Bože,preminuo Clint Eastwood….iz poštovanja prema njegovoj televizijskoj ulozi života večeras ću,po poljednji puta,pogledati najbolju mi epizodu serije…College…S1 ep5……iako,ne mogu ne spomenuti i hrpu njegovih filmskih uloga koje su me se duboko dojmile….najbolja filmska uloga mu je bila u filmu Čovjek koga nije bilo,iz 2001god……izrazi sućuti njegovoj obitelji i svima nama koji smo zbog njegovog Tonya zavoljeli televizijski format i serije…VELIKI…VELIKI GLUMAC…:(

  • Čovjek koji je uz puno odličnih uloga odradio i onu Tony-a Soprana po kojoj će sigurno ostati zauvijek zapamćen. Serija i lik uz koji sam odrastao i koja je game changer u cijeloj TV priči. Osim što je bio odličan glumac još je bio bolji čovjek što se konstantno moglo i viditi u njegovim pojavama u medijima. RIP James Gandolfini.

  • Jedna od najboljih odrađenih uloga u povijesti filma i serije, otići ću tako daleko… Do te mjere da je Gandolfini=Soprano postao, kad bi rekao jedno ili drugo, svi bi više manje znali o kom se radi.

    Velika šteta za prerani odlazak, ali nije da nije ostavio veličanstveno nasljedstvo u liku Soprana… Mnogi glumci će imati što učiti generacijama. RIP

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861