Kad žene rješavaju kriminalističke slučajeve: Karen Pirie i Redemption (Iskupljenje) – serijala.com
Trenutno čitaš
Kad žene rješavaju kriminalističke slučajeve: Karen Pirie i Redemption (Iskupljenje)

Kad žene rješavaju kriminalističke slučajeve: Karen Pirie i Redemption (Iskupljenje)

Streaming-servis Pickbox NOW bogatiji je za još dvije serije radi svih koji vole mračne kriminalističke zaplete sa ženskim likovima u glavnim ulogama. Karen Pirie, britanska kriminalistička serija i Iskupljenje (Redemption), irska kriminalistička miniserija. Evo sve što trebate znati!

Britanska krimiserija Karen Pirie, od 25. studenoga

Temeljena na romanu The Distant Echo spisateljice Val McDermid, stiže nova britanska krimiserija Karen Pirie (2022.). U fokusu priče je detektivka Karen Pirie koja istražuje ponovno otvoreni slučaj ubojstva nakon 25 godina. Naime, tinejdžerica Rosie Duff pronađena je brutalno ubijena u škotskom sveučilišnom gradu St Andrews 1996. godine, a troje pijanih studenata bili su glavni osumnjičenici.

Karen je osvježavajuće normalna i šarmantno nemoderna mlada žena. Premda nije dotjerana ili samouvjerena, brza je na jeziku i domišljata što je čini dojmljivom detektivkom. Nakon promaknuća u Odjel za povijesne slučajeve Škotske policije Karen dobiva zadatak ponovnog otvaranja istrage o ubojstvu koje je bilo tema provokativnog podcasta o istinitom zločinu. Kada je 1996. godine tinejdžerica Rosie Duff izbodena do smrti, sumnja je pala na troje pijanih učenika koji su otkrili njezino tijelo. Unatoč sumnjama policije, osumnjičenici nikada nisu optuženi. Gotovo 25 godina poslije Karen Pirie odlučna je otkriti što se dogodilo te kobne noći. Znaju li muškarci više nego što su prije otkrili? Kad Karen otkrije nedostatke u početnoj istrazi, nađe se u sukobu s istim policajcima koji su vodili izvornu potragu za ubojicom.

U glavnoj je ulozi škotska glumica Lauren Lyle (Outlander) koja je provela mnogo vremena otkrivajući svoj lik s autoricom uspješnice Val McDermid. U knjigama je Karen nemoderna i čudna, i zapravo joj ne smeta kako izgleda jer joj je posao glavni fokus. Kostimografkinja Lesley Abernethy imala je zadatak prikazati glavni lik skromnim, ali istodobno cool.

Irska krimiserija Redemption, od 28. studenoga

U središtu irske kriminalističke miniserije Iskupljenje (Redemption, 2022.) je detektivka Colette Cunningham (Paula Malcomson). Radi u Liverpoolu, nepokolebljiva je i vrlo cijenjena u policijskim krugovima. Nakon što je u Dublinu pronađeno tijelo mlade žene, Colette prima poziv i shvaća da je riječ o njezinoj kćeri s kojom nije bila u kontaktu 20 godina. Vraća se u Dublin kako bi otkrila što se dogodilo. Ako je iznevjerila svoju kćer za života, Colette je odlučna sada učiniti sve kako treba. No je li spremna na ono što će otkriti?

Snimljena u Irskoj, ova krimiserija sastoji se od šest napetih epizoda u kojima igra vodeća irska glumačka postava uključujući hvaljenu glumicu Paulu Malcomson (trilogija Igre gladi, Ray Donovan, Deadwood), Siobhan McSweeney (Derry Girls), Iana Lloyda Andersona (Igra prijestolja, Vikinzi) i Moea Dunforda (Vikinzi i Teksaški masakr motornom pilom).

Studeni je idealan mjesec za krimiserije, gledajte nove serije Karen Pirie i Iskupljenje (Redemption) samo na Pickbox NOW!

Komentari (0)

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861