HBO želi još Curba i True Detectivea, nova serija Martina Scorsesea dobila naziv – serijala.com
Trenutno čitaš
HBO želi još Curba i True Detectivea, nova serija Martina Scorsesea dobila naziv

HBO želi još Curba i True Detectivea, nova serija Martina Scorsesea dobila naziv

Na TCA turneji okupljaju se televizijski novinari, kritičari te čelnici mreža, a nama je nekako najzanimljivije što se saznalo na HBO-ovom panelu. Prenijeli smo posljednje informacije o Igri prijestolja, no iako najpopularnija, naravno, nije to jedina njihova serija.

True Detective je trebala biti njihova sljedeća velika serija, no druga sezona bacila je sjenu na gotovo univerzalno hvaljenu prvu. Ok, ne slažu se u tome svi, ali to je neki prevladavajući dojam. Svejedno, HBO bi rado nastavio surađivati sa autorom Nicom Pizzolattom. Čelnik mreže, Michael Lombardo, već je Pizzollatu rekao da su zainteresirani za nastavak suradnje, no konkretnih dogovora zasad nema.

Slični sentiment Lombardo ima prema sitcomu Curb Your Enthusiasm, no rekli bismo da su ovdje šanse za novu sezonu dosta manje. Posljednja sezona emitirana je 2011. godine, no serija tehnički nikad nije bila otkazna. Krajem prošle godine Larry David je komentirao da šanse nisu dobre — šest naprema jedan, rekao je tada — no Lombardo sada govori kako se čuo sa Larryjem, koji mu je pokazao knjižicu sa bilješkama za novu sezonu. Ali sve je to nategnuto…

Lonbardo bi rado nastavio suradnju sa Davidom Chaseom, čovjekom koji je praktički postavio HBO na televizijsku kartu svojim Sopranosima. Osim filma Not Fade Away, njegovog filmskog debija, Chase nije mnogo radio od kraja Sopranosa. Odnosno, nije imao mnogo realiziranih projekata. Već duže vrijeme za HBO razvija mini-seriju A Ribbon of Dreams, koja bi pratila nastanke temelja filmske industrije u ranim godinama prošlog stoljeća. Projekt i dalje postoji samo na papiru, a Chase je HBO-u pokazao materijal za neka dva sata. Hoće li od toga biti išta ili ništa, pitanje je.

Pročitaj još

I na kraju, nova serija Martina Scorsesea i Terencea Wintera, konačno je dobila naziv. Dvojac koji je kreirao Boardwalk Empire sada za HBO radi seriju o glazbenoj industriji, uz pomoć Micka Jaggera. Naziv je Viynil, smještena je u sedamdesete, a očekivani datum premijere negdje tijekom 2016. godine. U glavnim su ulogama Bobby Cannavale, Olivia Wilde i Ray Romano.

2 komentara
  • nisu me posebno impresionirali scorsezijevi glazbeni dokumentarci, tako da nisam posebno oduševljen s njegovim novim projektom
    posebno mi je žao što više nema curb your enthusiasm, larry david je genijalan, humor mu odskače od ostalih sitcomova, čudno mi je što ova serija nije dobila toliku pozornost, za razliku od seinfelda

  • True Detective razbija! True Detective razbija!

    Ako zanemarimo minutu, dvije smiješnog dijaloga po epizodi, ova sezona je meni daleko bolja od recimo Fortituda, Broadchurcha, The Falla i ostalih krimi serija zadnjih par godina.

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861