HBO planira Newsroom Aarona Sorkina za ljeto ove godine – serijala.com
Trenutno čitaš
HBO planira Newsroom Aarona Sorkina za ljeto ove godine

HBO planira Newsroom Aarona Sorkina za ljeto ove godine

Radi se o neslužbenom i zasad nepotvrđenom datumu, ali sljedeća nova HBO-ova drama, Newsroom Aarona Sorkina, trebala bi debitirati ovog ljeta. Vijest je prvi prenio Mediabistro, a prenosi je James Poniewozik na stranicama magazina Time — koji se nalazi pod istom korporativnom kapom kao i HBO.

Točan datum premijere trebao bi biti 24. lipnja, a HBO bi time iskoristio svoju najgledaniju seriju True Blood da pogura Sorkinovu seriju. Za Newsroom smo već komentirali da se radi o jednoj od, barem nama, najiščekivanijih serija godine, prvenstveno zbog njenog autora – ali i mreže HBO.

Serija će se baviti događajima iza kulisa popularne informativne emisije Newsroom, koja se emitira na specijaliziranom news kanalu à la CNN. Jeff Daniels predvodi glumačku postavu kao voditelj emisije, a tu su još Emily Mortimer, Alison Pill, Olivia Munn i Sam Waterston. Izvršnu direktoricu kabelskog programa zvanog ACN (Atlantic Cable News) glumi Jane Fonda – inače bivša supruga Teda Turnera, vlasnika i osnivača CNN-a.

Sorkin je jedan od najuglednijih televizijskih autora, najpoznatiji po radu na NBC-jevoj političkoj drami The West Wing (Zapadno krilo), koju je kreirao i vodio prve četiri sezone, sve do kontroverznog odlaska / otkaza zbog neslaganja sa studijem Warner Bros. TV. Tri godine kasnije (2006.), na istoj mreži, kreirao je prilično razvikani i ambiciozni Studio 60 on the Sunset Strip, no serija je otkazana nakon jedne sezone. Na filmu, poznat je kao Oskarom nagrađeni scenarist filma Društvena mreža, te Malo dobrih ljudi, Američki predsjednik, Rat Charliea Wilsona i ove godine za Oskar nominirani Moneyball s Bradom Pittom u glavnoj ulozi.

Komentari (0)

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861