HBO obnotkazao The Newsroom, treća sezona je posljednja – serijala.com
Trenutno čitaš
HBO obnotkazao The Newsroom, treća sezona je posljednja

HBO obnotkazao The Newsroom, treća sezona je posljednja

Podosta je vremena prošlo od finala druge sezone The Newsrooma, četiri mjeseca točnije. Vrlo netipično za HBO, koji u pravilu svojim serijama daje obnove nakon druge-treće epizode u sezoni*. No, bilo je indikativno kada mreža nije službeno potvrdila objavu Jeffa Danielsa, koji je još jesenas tweetnuoSlužbeno je, Newsroom se vraća u trećoj sezoni.” Vrlo liberalno korištenje riječi “službeno” za jednog tako uglednog i etičnog novinara, ako smijemo primjetiti.

Uglavnom, HBO je obnotkazao The Newsroom istovremeno uručivši Aaronu Sorkinu produljenje ugovora i otkaz. Serija je bila daleko od definicije uspješnosti po kriterijima gledanosti i kritičke naklonjenosti, no privukla je kipić-dva u svojoj prvoj sezoni. Jeff Daniels odnio nagradu za glavnu ulogu preko leđa Bryana Cranstona, Kevina Spaceyja, Damiena Lewisa i Jona Hamma, no to je ionako više priznanje glumcu. Serija se nije našla među nominiranima za dramu, a ni najbolji scenarij — što bi HBO očekivao od autora Sorkinova renomea. S druge strane, vjerojatno je ipak najveći razlog kašnjenju s obnovom prebukiran Sorkinov raspored, a sada mu je kao izvršni producent pridružen bivši showrunner The Officea, Paul Lieberstein (Toby).

* Možda ne trebate očekivati slično za True Detective. Još uvijek čekamo rezultate gledanosti prve epizode (sjajne, usput), no ti podaci neće biti od velikog značaja za HBO. Obzirom na strukturu serije, zamišljene kao jednosezonske priče sa različitim likovima i glumcima, moguće da će HBO pričekati neko vrijeme da showrunner Nic Pizzolatto postavi temelje nove sezone. Ili ne. Nagađamo. Gledajte seriju, kako god bilo.

6 komentara

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861