HBO naručio dramu Aarona Sorkina – serijala.com
Trenutno čitaš
HBO naručio dramu Aarona Sorkina

HBO naručio dramu Aarona Sorkina

Projekt o kojem smo već pisali kada je bio u pilot-fazi, zasad neimenovana drama Aarona Sorkina, dobila je zeleno svjetlo za produkciju prve sezone. Serija će pratiti zbivanja iza kulisa kabelske informativne emisije, što je treća Sorkinova show-within-a-show serija, nakon Sports Nighta i Studia 60 on the Sunset Strip.

U glavnim ulogama su Jeff Daniels kao voditelj emisije, Emily Mortimer u ulozi producentice, te Alison Pill, Olivia Munn i Dev Patel kao novinari. Kako bi se pripremio za razvoj serije, lani je nekoliko mjeseci bio na setu bivše MSNBC-jevih informativnih emisija Countdown, koju je vodio Keith Olbermann do otkaza početkom godine, te Hardball With Chris Matthews.

Sorkin je jedan od najuglednijih televizijskih autora, najpoznatiji po radu na NBC-jevom West Wingu (Zapadno krilo), kojeg je kreirao i vodio prve četiri sezone, sve do kontroverznog odlaska / otkaza zbog neslaganja sa studijem Warner Bros. TV. Tri godine kasnije (2006.), na istoj mreži, kreirao je prilično razvikani i ambiciozni Studio 60 on the Sunset Strip, koji je dijelio sličan koncept sa 30 Rockom, komedijom koja se izborila za novu sezonu, dok je Studio 60 brzo otkazan.

Poznat je po detaljnom pristupu stvaranju serije, pa je kroz četverogodišnji rad na West Wingu potpisao scenarij apsolutno svih epizoda. Nakon Studia 60 okrenuo se filmu, a lani je nagrađen Oskarom za najbolji adaptirani scenarij; film “The Social Network” (Društvena mreža).

Prošle sezone imao je sjajan cameo u 30 Rocku, parodirajući svoju omiljenu narativnu tehniku, walk-and-talk:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=gjUWs-Y0lnM[/youtube]
Komentari (0)

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861