Fincher i Spacey rade TV pilot – serijala.com
Trenutno čitaš
Fincher i Spacey rade TV pilot

Fincher i Spacey rade TV pilot

Nakon Martina Scorsesea (Bordwalk Empire) još se jedan veliki filmski redatelj namjerava okušati na malim ekranima. David Fincher, friško odignoriran na ovogodišnjim Oskarima, režirat će pilot baziran na romanu te britanskoj mini-seriji House Of Cards.

Povrh toga, Kevin Spacey trebao bi imati glavnu ulogu u potencijalnoj seriji koja zasad nije vezana ni uz jednu mrežu. Nadajmo se da će to biti HBO, no interesenata za licitiranje sigurno neće nedostajati.

Radi se o političkom trileru čiji original potpisuje Michael Dobbs, bivši šef stožera britanske Konzervativne stranke. Radnja britanskog originala smještena je potkraj vladavine Margaret Tatcher, britanske premijerke između 1979. i 1990. godine, a prati britanskog političara koji puca na mjesto nasljednika “željezne lady.” Fincherova verzija trebala bi biti smještena u SAD-u, a Deadline ne navodi vrijeme odvijanja radnje.

Fincher i Spacey će biti izvršni producenti zajedno sa Ericom Rothom, scenaristom filma Zanimljiv slučaj Benjamina Buttona, za čiju je režiju Fincher dobio Oskara.

Ovome dodajemo malu opasku – kao što je to uvijek slučaj sa pilotima, a kamoli ovom koji nije ni prodan nekoj televizijskoj mreži, do konačnog emitiranja treba proteći dosta pregovora i produkcije, pa zasad samo držimo fige da projekt uspije. Također, pretpostavljamo da će Fincherova daljnja uloga, ako dođe do realizacije projekta, biti minimalna ili isključivo savjetodavna.

Komentari (0)

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861