Blic recenzija: My Generation – serijala.com
Trenutno čitaš
Blic recenzija: My Generation

Blic recenzija: My Generation

My Generation je nova ABC-jeva drama, u mockumentary formatu. Filmska ekipa pratila je devetero maturanata, tokom akademske godine 1999/2000, u srednjoj školi u Austinu, TX. Film nikad nije ugledao svjetlo dana, a zbog nekog neobjašnjenog razloga, ista filmska ekipa vratila se deset godina poslije da bi vidjela što se tim ljudima u međuvremenu dogodilo; gdje su, kako su i što su nakon deset godina napravili. Kao što vjerojatno pogađate, niti jedan od devetero učenika nije ostvario maturantske ciljeve i želje. My Generation se temelji na švedskoj seriji, Blomstertid.

Dobro

Nisam znao što uopće očekivati od nove ABC-jeve serije, pa me malo zateklo koliko mi se pilot zapravo i svidio. Konceptualno mi je vrlo interesantan, malo sam slab na mokumentarce općenito, pa je valjda djelomično i zbog toga. Pored toga, ima nekolicinu zanimljivih likova, a pilotu ide u prilog što malo odskače od užasnih novih serija, koje smo imali prilike gledati kroz cijeli ovaj tjedan. Tri plus za hrabrost i odmak od generičnosti ovogodišnjih pilota.

Loše

Suptilnost je vrlina u ovakvim serijama, nešto što užasno nedostaje My Generationu. Ovdje se razbacuje otrcanim, užasnim nagomilavanjem klišeja za klišejem; WTC, Enron, Afganistan, Irak, George Bush, bljak… Osim toga pilot voli igrati na kartu pretjerano umjetne osjećajnosti. Trenuci koji bi trebali biti iskreni, djeluju nezasluženo i forsirano.

Zaključak

Pilot nije baš jako dobar, ali ipak pršti od potencijala. Već sam u glavi smišljao razne scenarije kako bi se moglo/trebalo dalje razvijati. Unutar cijelog tog nereda vide se naznake solidne serije. Uz malo naštimavanja i peglanja, likovi bi bez problema mogli nositi cijelu seriju. Priča je u redu, koncept je zanimljiv, ali ipak nešto nedostaje da serija klikne kako spada. Mene kao gledatelja za drugu epizodu imaju jer sam sucker za ovakve priče. Ako se ništa ne počne popravljati do tada… eh. Tri, tri minus za pilot, odnosno negdje između 50 i 60. Ajde, nek mu 59 bude.

5.9 10 1
5.9

Žanr: Mockumentary drama

Autor: Noah Hawley

Mreža: ABC

Glume: Daniella Alonso, Mehcad Brooks, Kelli Garner, Jaime King, Julian Morris, Keir O'Donnell, Michael Stahl-David

Datum premijere: 23. rujan 2010.

Komentari (0)

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861