AMC zainteresiran za Preachera – serijala.com
Trenutno čitaš
AMC zainteresiran za Preachera

AMC zainteresiran za Preachera

Prošlog vikenda Bleeding Cool je probio priču kako je AMC u pregovorima za snimanje pilota Preachera, jednog od najboljih stripova prošlog stoljeća. Garth Ennis i Steve Dillon su kroz pet godina za Vertigo radili na Preacheru, a godinama nakon razne televizijske mreže borile su se za prava adaptacije. Sredinom dvijetisućitih činilo se kako će Mark Steven Johnson, autor biserja poput Daredevila, Elektre i Ghost Ridera, uspjeti u svojoj nakani da proda stvar HBO-u.

No, 2008. projekt je propao, a u jednom trenutku čak se i ime Sama Mendesa spominjalo u mogućim filmskim adaptacijama. Pet godina nakon što je HBO konačno zaključio kako nisu u stanju adaptirati strip, AMC i Sony mogli bi doći do faze snimanja pilota. Trenutno je sve još uvijek u svojim počecima, ali čini se kako će stvar prije ili kasnije ipak uspjeti ugledati svjetlo dana. Seth Rogen, Evan Goldberg i Sam Kaitlin su ljudi koji bi trebali adaptirati strip za AMC.

Preacher je svog svog sadržaja iznimno kompliciran za prijenos na televiziju, još manje na AMC, koji je osnovni kabelski program, no vidjet ćemo kako će to sve izgledati. Preacher je priča o Jesseju Custeru, propovjedniku iz Texasa kojeg obuzme Genesis, biće natprirodnih moći koje je stvoreno neodobrenim odnosom anđela i demona. Preacher donosi razne teme religije, morala i ljudskog stanja, prost je, nasilan i blasfemičan i teško je za vjerovati da će pojedine scene i likove uopće prikazati na televiziji, ali vjerovat ćemo AMC-ju dok ne vidimo vlastitim očima.

5 komentara
 • Nisam u stripovima pa nemam pojma, ali zašto je iznimno kompliciran za televiziju? samo zbog sadržaja ili…

  • Zapravo je prilično linearan i kao napravljen za format televizijskih epizoda, samo je njihov sadržaj prilično kontroverzan, nasilan i krajnje blasfemoičan. Ima stvari i likova i događaja koji pod kapom osnovne kabelske sumnjam da mogu vjerno prikazati, ali to zna. Mislim, evo, recimo jedan od likova si na početku stripa sačmaricom razvali lice i preživi, što dovodi do radikalne promjene izgleda. I dobije nadimak arseface. Ali to nije čak ni vrh ledene sante.

   • Znači televizijska verzija sin city-ja, samo još bolesnija?
    u svakom slučaju, zvuči zanimljivo…

    • Evo za preview. Pored spomenutog arseface-a imaš sljedeće:

     – retardiranog potomka Isusa Krista.

     – vođu katoličke crkve koji je konstatno ubljuvana pretila gromada od 200 kg.

     – lika koji je doslovno poslušao naredbu “fuck yourself” tako što si je odrezao spolovilo i onda si ga nagurao u … you get the point.

     – Boga kao glavnog negativca

     Zašto ovo još nije ekranizirano? Hmmm.. nemam pojma. :P

 • to bi prije napravio kao hard core anime nego ko igranu seriju, to nijedna telka ne bi emitirala u neizmijenjenom izdanju!

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861