Amazon otkazao pet serija među kojima su Patriot i The Romanoffs – serijala.com
Trenutno čitaš
Amazon otkazao pet serija među kojima su Patriot i The Romanoffs

Amazon otkazao pet serija među kojima su Patriot i The Romanoffs

Iako je obnovio nekolicinu svojih nadolazećih serija prije njihove premijere, Amazon je uspio razočarati otkazivanjem čak pet svojih drama i komedija. Ono što je za nas posebno tužno je što su među njima dvije serije koje smo istaknuli kao jedne od četrdeset najboljih serija 2018. godine – druga sezona Patriota i novi The Romanoffs.

Patriot je krenuo u zimu 2017. godine te svojom već ustaljenom premisom kroz deset epizoda nije privlačio puno pažnje. No, ova jedinstvena serija bez premca je jedna od onih koju je teško započeti, a još teže pustiti kad vam uđe ispod kože. Druga sezona ove nevjerojatno melankolične serije o depresivnom NOC agentu kojem ništa ne polazi za rukom užasno je sjetna balada o stalnoj borbi čuvanja mentalnog zdravlja. Još od finala te skraćene druge sezone nismo se usudili kladiti da ćemo dobiti nove nastavke, a tako je na kraju i bilo.

Još jedno bolno otkazivanje su The Romanoffs pod vodstvom Matthewa Weinera, autora Mad Mena. The Romanoffs se bave društvenim klasama i kritikom i propasti starih klasnih podjela, i nezamjenjivo je očito njeno autorstvo, ali tu bi vjerojatno stali s usporedbama. Osmodijelna je to antologija u čijoj svakoj epizodi (ili bolje bi bilo reći niz filmova, jer gotovo je svaka epizoda duga devedesetak minuta) pratimo priče (samoprozvanih) potomaka ruske kraljevske obitelji. Kroz epizode izmjenjuju se žanrovi, lokacije i beskrajno odličan niz poznatih televizijskih glumaca.

Iako se nama serija izrazito svidjela, isto mišljenje nije dijelio veći dio kritičarskog tijela. A kako Romanovi nisu dobili niti jednu Emmy nominaciju ranije ovog mjeseca, Amazonu je još više olakšana odluka o ne nastavljaju serije kroz drugu sezonu.

Istu sudbinu dijele i dvije nove serije – Too Old to Die Young koje je radio Nicolas Winding Refn, autor Drivea i Neon Demona, te komedija Forever s Mayom Rudolph i Fredom Armisenom. Horor antologija Lore je nakon dvije šestodijelne sezone bazirane na istoimenom podcastu također otkazana.

Komentari (0)

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861