Human Target 1×12: Christopher Chance – serijala.com
Trenutno čitaš
Human Target 1×12: Christopher Chance

Human Target 1×12: Christopher Chance

Dočekašmo i epizodu koju smo cijelu sezonu s nestrpljenjem iščekivali. Razotkrivenje cijele stvari oko prvog slučaja s Katherine, pojava Chanceovog starog šefa, a kad su stvari postale još zanimljivije – kraj epizode. Puno odgovora smo dobili ovom epizodom, no ne i ono na pitanje – hoće li biti nove sezone? (i dakako – gdje je knjiga?) U trenutku pisanja ove recenzije to je još uvijek nepoznanica, no s obzirom na veliki cliffhanger s kojim je završila sezona, za pretpostaviti je da će FOX uskoro potvrditi drugu.

Vidjeli smo napokon Katherine Walters, Chanceovog starog šefa, ponovno Baptistea, te još jednog Christophera Chancea. Ukoliko ova serija bude imala podosta sezona, ime Christopher Chance bi moglo postati poznato poput imena kao što su Jack Bauer, James Bond, Chuck Norris, itd. Naime, prava istina je da Christopheru Chanceu (Mark Valley), dotično ime nije pravo, ime je uzeo od Chancea kojeg smo vidjeli u ovoj epizodi (Lee Majors), ali i on je uzeo ime od osobe koja ga je naučila, a i ta osoba je uzela od osobe koja je njega naučila, tako da, kako kaže Lee Majors u seriji “Christopher Chance je osoba kojoj ideš kada ti više nitko drugi ne može pomoći.”

Epizoda počinje originalno, potpuno drugačije od bilo koje dosadašnje. Nepoznata skupina zamaskiranih i dobro opremeljnih specijalaca provaljuje u zgradu u kojoj prebivaju Chance, Winston i Guerrero. Odmah na početku solidna doza akcije, a kako su zasmaskirani ljudi bili brojniji, spomenuti trojac ubrzo završava svezan na stolicama čekajući na pitanja koja će im se postaviti. Sve to potječe upravo od prvog slučaja. Tijekom epizode gledamo flashbackove, i tako paralelno pratimo Chanceov nesretni prvi slučaj, te zbivanja u sadašnjosti.

Što se Chanceovog prvog slučaja tiče, evo istine: Chance je radio za starog šefa koji ga je zaposlio još dok je bio mlad. I ovaj slučaj s Katherine se činio kao još jedan u nizu. Chance poslan da je ubije jer je navodno nešto znala, došao do nje, stavio odgovarajući otrov u čašu s napitkom, i tik prije nego što će ona to popiti kreće kratak razgovor. Ona mu tada govori kako ništa ne zna, on shvatio da je to istina, i eto preokreta. Chance zove starog šefa da mu kaže da nešto ne štima, te da Katherine ne zna ništa, šef bijesan odgovara kako mora dovršiti posao – neka je ubije i točka.

Onda je uslijedio dio s Guerrerom, vidjeli smo njegov prvi sukob s Chanceom, nešto udaranja, no Guerrero ga ipak nije mogao ubiti. Tada šef šalje Baptistea, čovjeka kojeg smo imali prilike upoznati u osmoj epizodi, da dovrši posao – ubije Chancea i Katherine. Priča vodi do dokova, do brodskog kontejnera gdje se nalazila aktovka u kojoj je knjiga. Tu smo vidjeli glavni sukob Baptistea i Chancea, i kad je aktovka (zajedno s knjigom unutra) upala u more, Baptiste aktivira eksploziv, i tako eksplodira gliser na kojemu je bila Katherine. Kad već nije mogao dostaviti knjigu, barem da ubije Katherine. Ostalo mu je još da dokrajči Chancea, no spasio ga je drugi Chance, onaj stariji. I tu preokret, iako Baptiste ranjen, uspijeva baciti nož, usmrtiti starog Chancea i pobjeći.

I tada je počeo novi život za Chancea, Winston je taj dan dao otkaz (bio je detektiv). I tako je krenuo njihov posao, i već iza sebe imaju preko 300 riješenih slučajeva, od kojih smo neke vidjeli u dosadašnjim epizodama. Dakako, pridružio im se i Guerrero. Vraćamo se u sadašnjost, zamaskirane i dobro naoružane osobe koje su na početku epizode provalile u zgradu gdje borave Chance, Winston i Guerrero su došle pod vodstvom Timothya Omundsona. Da se razumijemo, ovo je pravo ime glumca, budući da u epizodi nigdje nije spomenuto njegovo ime, moram ga tako nazvati. On je taj koji je htio da Katherine bude mrtva, on je bio klijent starom šefu i Chanceu. I sada, šest godina kasnije, on provalio kod njih, zarobio ih sve, i želi knjigu.

Tako smo nerijetko kroz epizodu čuli “Gdje je knjiga?”, nitko ne zna, a tako je i ostalo do kraja epizode. Zapravo, završetak prve sezone je prilično zanimljiv. Iskorištavajući prednost domaćeg terena, glavna trojka se oslobađa, uspijevaju srediti ljude koji su im provalili u zgradu, no došao je i Chanceov stari šef. Sada preoket, Winstona nema, a ukoliko ga Chance želi nazad živoga i zdravoga, mora zauzvrat pronaći knjigu. Završna scena pokazuje kako Chance i njegov stari šef odlaze nekamo skupa helikopterom, čini se kako bi ponovno mogli zajedno raditi. Guerrero je to sve ispratio, a tko zna gdje je Winston.

Stoga bi bilo veliko razočaranje kada ne bi bilo druge sezone, jer je sada postalo daleko zanimljvije, stvari ostale potpuno otvorene, no budemo saznali najkasnije do kraja sljedećeg mjeseca. U svakom slučaju, ova posljednja epizoda prve sezone je bila jedna od najboljih epizoda sezone, možda i najbolja. Nije bilo nešto previše humora, međutim, teško je ubaciti humor pored tragičnog završetka Chanceovog prvog slučaja, tako da je ovo sasvim opravdano.

I sada vjerojatno ono što vas najviše zanima – sada kada je prva sezona gotova, kakva je serija, vrijedi li je pratiti? Pa, Human Target je svakako jedna od boljih serija trenutno, možda, ponajbolja nova serija. Sadrži kombinaciju humora, akcije, zgodnih djevojaka te zanimljive glavne trojke. Pored toga, svakom novom epizodom dolazi nešto novo, lokacije su prilično raznolike, dosta gostojućih uloga su poznati glumci i glumce, tako je uistinu šteta što je prva sezona imala samo 12 epizoda (a bilo bi i šteta da propustite ovu seriju). Ocjena koju dajem ovoj epizodi može se ujedno i uzeti kao ocjenu za cijelu 1. sezonu. FOX je pogodio s ovom serijom, sad se još nadamo da će ponovno pogoditi i potvrditi drugu sezonu.

punapunapunapunaprazna

Komentari (0)

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861