Human Target 1×09: Corner Man – serijala.com
Trenutno čitaš
Human Target 1×09: Corner Man

Human Target 1×09: Corner Man

Chance je dosad imao svakakvih zadataka, situacija i načina na koje ih rješava, ali u ovoj epizodi nešto potpuno novo – boksački  turnir u Bruxellesu gdje će se sukobiti osam najboljih boksača svijeta. Među njima će se naći i Chance koji za tu priliku koristi ime Grant Johnson.

Sve je počelo s Eddieom Dunnom. Profesionalnim boksačem koji se obratio Chanceu kada je upao u probleme. Za njegove probleme zaslužan je Hugh Prentiss, jedan od najmudrijih kockara i kladioničara. Hugh je htio da se Eddie na jednoj borbi pretvara da je nokautiran kako bi protivnik pobijedio. Hugh se tako okladio da će Eddie biti nokautiran, uložio čak 1.8 milijuna dolara. Eddie se nije pretvarao da je nokautiran, Hugh izgubio silne novce zbog njega. Najprije mu je poslao naoružane ljude da ga ubiju, no Eddie se izvukao i sada je zajedno s Chanceom i ekipom. Kako je Hugh Prentiss jedan od bogatijih i moćnijih ljudi, jasno je kako će on ubrzo pronaći Eddiea, gdje god se on skrivao. Eddie će tada imati izbora, ili da mu vrati 1.8 milijuna dolara, ili će se oprostiti sa životom.

Ekipa je smislila plan, Chance i Winston idu na boksački turnir u Bruxelles, Chance ne samo da mora dogurati do finala jer jedino se u finalu može uložiti sve, nego mora srediti da Prentiss na finalni meč uloži sve na pogrešnog čovjeka kako bi on to sve izgubio, a bez novca i imanja on više nije moćan i bogat, i kao rezultat toga Eddie više neće morati bježati.  U tu čitavu priču je umiješana još jedna osoba, ženska naravno, da to sve začini kao i u dosadašnjim epizodama serije. Ovaj put je to Eva Khan (Grace Park, Battlestar Galactica) koja prati Prentissa, govori mu kako da se kladi, pomaže mu, uglavnom je uz njega budući da joj je on kao otac.

Ona je bila ta koja se okladila na finalni meč (uz Prentissov potpis) stavivši da će Chance izgubiti borbu, i uloživši sve što je Prentiss imao. I nije neko veliko iznenađenje saznanje da je Chance pobijedio na turniru, Prentiss izgubio sve, i još jedan slučaj riješen. Međutim, kao što smo navikli kod ove serije, nije to sve teklo glatko. Trebalo je Evu uvjeriti da se okrene protiv Prentissa, no uz jedan ključni detalj koji ona nije znala ni to nije bio neki problem. Zanimljivo je kako slučajevi u svakoj epizodi imaju neki događaj od prije za koji pojedine osobe ne znaju, pa kad ih iste saznaju, stvari se drastično mijenjaju. Tako je bilo i ove epizode, Eva nije znala da joj je Prentiss ubio oca, zbog istog razloga zbog kojeg je on htio ubiti Eddiea. Kada je ona to saznala, nije bilo teško uvjeriti je da uloži sve što je Prentiss imao i okladi se na pogrešnog čovjeka. Hugh Prentiss, premda dobar kladioničar i kockar, voli igrati nepošteno pa je tako dao sucu otrov koji bi on trebao dati Chanceu tijekom borbe, no i ovdje zanimljiv detalj, sudac Frank je zapravo stari prijatelj s Guerrerom, tako ni to nije prošlo.

Ova epizoda nije bila zlatni rudnik informacija kada je u pitanju Chanceova prošlost, no spominjao se u par navrata stari čovjek, Chanceov bivši šef koji ga sada traži kako bi mu se osvetio. Tijekom boksačkog turnira, u pojedinim trenucima se Chance nije osjećao najbolje, izgledalo je kako će se morati povući s turnira. Nitko nije znao što mu je, no Winston je shvatio da je to zbog starog čovjeka. Chance se ne boji sebe, kada on krene na njega, nego se boji ljudi koji su bliski s njim. Ali Winston mu je dao do znanja da se ne brine, da najprije preko njega mora prijeći ukoliko misli doći do Chancea, a on ne pada lako. Time je njihovo prijateljstvo postalo još jače i čvršće. Bilo je humorističnih trenutaka, od kojih su neki bili stvarno ubitačni. Sve u svemu, još jedna solidna epizoda, kao i prethodne dosad u sezoni, niti je nešto posebno bolja od ostalih, niti je opala po pitanju kvalitete, i dalje na razini.

punapunapunapunaprazna

Komentari (0)

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861