Human Target 1×06 Lockdown – serijala.com
Trenutno čitaš
Human Target 1×06 Lockdown

Human Target 1×06 Lockdown

Ovaj puta Chance mora provaliti u vrlo dobro osiguranu zgradu, iz iste izbaviti čovjeka koji je tjednima u njoj zarobljen. Hoće li uspjeti? Kakve ih sve prepreke čekaju na tom putu? Uzbuđenja i akcije neće nedostajati, a ako želite saznati odgovore na prethodno postavljena pitanja, nastavite čitati recenziju.

Kao i većina epizoda ove nove serije tako i ova počinje dosta živahno, ali i originalno. Chance pada s velike visine, opremljen padobarnom i svime što je potrebno za sigurno prizemljenje, Winston iz kombija daje instrukcije, a što ovaj puta rade? Koga sada spašavaju? Već par minuta poslije u epizodi vraćamo se 12 sati ranije gdje stvari postaju jasnije. Chance pokušava izaći s novom curom, nekom normalnom koju nije morao spašavati i s kojom se nije susretao u opasnim okolnostima te dok je ista bila u opasnosti. Naglo mijenja mišljenje kada mu Winston govori da mora upasti u sjedište Sentronicsa – tvrtke koja se bavi proizvodnjom i prodajom tajnih oružja.

Nažalost (po muški rod), ovo je još jedna epizoda gdje Chance spašava mušku osobu. Nećemo baš ostati zakinuti za pripadnice ljepšeg spola kao što je to bio slučaj u četvrtoj epizodi nego je ovaj puta jedina ženska osoba koja se ističe djevojka simpatičnog imena (ali i simpatičnog izgleda) Layla, zaposlenica Setronicsa koja će Chanceu i Martinu činiti boravak u zgradi što neugodnijim. Martin je osoba koju Chance mora spasiti. Priča nije toliko duboka, zapravo, možda i najplića dosada, ali nikako loša. Dosta solidna s obzirom na stanje stvari. Martin mora dovršiti vrlo moćno oružje nazvano “plazma top”, dok se to ne dogodi ostaje zarobljen u sjedištu Sentronicsa, otac šalje pismo Winstonu i ekipi i eto nas – Chance mora upasti u zgradu, doći do Martina pa da onda njih dvojica skupa nekako izađu iz zgrade. To nije sve, prije par tjedana je umro Martinov kolega, a netko iz Sentronicsa prodaje oružje njihovim neprijateljima.

Ipak će se priča kao i inače fokusirati na Chanceovo izbavljanje Martina i s druge strane na nove pustolovine Winstona i Guerrera. Jedna od rijetkih misija u ovoj sezoni gdje je Guerrero cijelo vrijeme pristuan, doduše, uz kašnjenje od sat vremena na početak. Humora ima, ali ponovno slabo kao i u prethodnoj epizodi, isprva je bilo puno humorističnije, samo se nadam da im ne blijedi humor kako epizode odmiču, nego da je ovo jedna od epizoda gdje humor nije prioritet. Ova epizoda je jedna od boljih ove sezone, u stilu filmskog serijala “Nemoguća misija”, provaljivanje u zgradu, osiguranja, senzori topline, kamere, izbavljanje. Sve to pod okriljem posebnog štiha koji prati ovu seriju od prve epizode. Chance se ponovno ne boji ničega, gleda smrti u oči, a Martin prilično plašljiv, pričljiv i voli puno očajavati, čak na trenutke sumnja u Chanceove sposobnosti.

Da je ipak ova serija jednim dijelom povezana dokazat će nove stvari koje smo saznali o mračnoj prošlosti Chancea. Skupimo li sve podatke iz prošlih epizoda znamo da je prvi slučaj na kojemu su Chance i Winston radili bio vrlo ružan i da ga se Chance nerado sjeća, a sve to ima veze s tajanstvenom ženom – Katherine, koja je vjerojatno tada završila mrtva. Saznali smo da netko želi Chancea pod zemljom, a u ovoj epizodi smo saznali da mu je ta nepoznata osoba još korak bliže. Štoviše, znamo da je ta nepoznata osoba Chanceov bivši šef. Premda ga još nisu pokazali u seriji (a možda i jesu, samo ne znamo tko je on?) ovo je svakako značajno saznanje. Sada ne samo da se čekaju sljedeće epizode zbog novih zadataka, nego i očekujemo još novih informacija iz prošlosti, jer kako saznajemo sve više tako stvari postaju sve bolje.

Dakle, jedna od boljih epizoda ove sezone, dosta akcije i mijenjanja planova, imamo prilike vidjeti zanimljivo dizajniranu unutrašnjost Sentronicsovog sjedišta, Chance će se naći u potpuno novom okruženju, ali nismo ni sumnjali da će se snaći. Guerrero i Winston opet imaju svoje standardne prepirke popraćene humorističnim doskočicama, a mora se priznati da im je plan bio zanimljiv. Kako sam Chance kaže, ovaj puta su nadmašili sami sebe. Također treba pohvaliti pojedine detalje, npr., da li je itko pretpostavljao da se bomba nalazila u boci vode koju je Wiston na samom početku epizode unio u predvorje zgrade kako bi je pobliže istrtažio? Uistinu lukavo isplanirano. Iznenađenja kada se malo tko nada.

Kako se vama činila nova Chanceova misija? Svakako ostavite svoj komentar.

punapunapunapunaprazna

Komentari (1)
  • Totalno dobra serija. Samo da se ne zatvore u studio (epizoda sa avionom) i bit će super. I naravno, mislim da bi trebalo biti pravilo da je u svakoj epizodi neka zgodna teta :)

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861